Naslovna > Automobili > Jaguar > Gama > E-Pace > Jaguar predstavio konkurenta Audiju Q3

Jaguar

Jaguar predstavio konkurenta Audiju Q3

Jaguar je na glamuroznoj prezentaciji u Londonu predstavio novi E-Pace koji dolazi kao konkurencija Audiju Q3.

Jaguarova ekspanzija se nastavlja žestokom tempom. Upravo je pred predstavnicima medija predstavljen novi E-Pace koji će po svim parametrima predstavljati konkurenciju Audiju Q3 koji se na tržištu već dokazao kao pun pogodak kod ciljne klijentele.
Prilikom oblikovanja karoserije dizajneri su se vodili idejama predstavljenim na većem F-Paceu. Takva odluka ne čudi obzirom da je F-Pace odmah postigao ogroman tržišni uspjeh koji je iznenadio i najveće optimiste.
U E-Pace je ugrađena sva trenutno najpoznatija tehnolgija pa s te strane nema nekakvih posebnih iznenađenja. Zapravo sve drugo bi bilo iznenađenje.

 


Što se donjeg postroja tiče većina je komponenti preuzeta od Land Rovera Discovery Sport-a pa kupci mogu biti sigurni u vrhunska vozna svojstva.
Što se ponude motora tiče kupci mogu birati dizelaše u rasponu od 150 do 180 KS dok će ljubitelji benzinaca na raspolaganju imati motore čiji se raspon snage kreće od 250 do 300 KS. Top model će iz stanja mirovanja do 100 km/h stizati za manje od 6 sekundi.
Cijena u Velikoj Britaniji počinje od 28,500 funti...

 

 

 

Datum objave: 14/07/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook