Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Maybach > Jahta na točkovima
FOTO GALERIJA (24)

Koncepti - Mercedes Maybach 6 Cabriolet

Jahta na točkovima

Mercedes Maybach 6 Cabriolet mada je zvanično zbog skromne prodaje prije pet godina ugasio luksuzni podbrend Maybach, Mercedes o njemu još uvijek mašta….

Vizija superluksuznog kabrioleta sa znakom Maybacha je svojevrsno dizajnersko remek djelo sa kojim Mercedes golica maštu bjelosvjetskih bogataša. Pogonski sistem čine četiri elektromotora integrisana u točkove, kombinovane snage 750 “konja”. Oni omogućavaju da se od 0 do 100 km/h ubrza za samo četiri sekunde i s lakoćom dostigne 250 km/h. Baterije su u podu, a autonomija je 500 km.

 

 

Maska hladnjaka nedvosmisleno asocira na slavni njemački brend koji je 1909. osnovao Wilhelm Maybach. Prvi put Maybach je ugašen 1940. zbog početka Drugog svjetskog rata. Mercedes ga je “oživio” 1997. godine, da bi 17 godina poslije bio prinuđen da ga ponovo ugasi. Ime Maybach se danas veže isključivo uz najslukusznije verzije Mercedes S-klase. Šestmetarski koncept se kotrlja na jedinstvenim 24-inčnim naplatcima, takozvanim lepezama. Točkovi su za osovinu pričvršćeni samo u jednoj tački kao kod F1 bolida. Enterijer je futuristički sa mnoštvom ambijentalnih ukrasa i displejom koji se proteže čitavom širinom instrument panela. Tu su i providna centralna konzola, drveni umeci, dok je motorni prostor pretvoren u svojevrsnu lukuznu ostavu

Datum objave: 27/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook