Naslovna > Auto moto sport > Jan Kopecký dobitnik priznanja

SportBest 2011

Jan Kopecký dobitnik priznanja

Škodin reli vozač Jan Kopecký dobitnik je nagrade, SPORTBEST 2011‘. Time je međunarodna nezavisna organizacija ‚AUTOBEST‘odlikovala ovog češkog relistu i trostrukog IRC-vice šampiona za konstantno dobre rezultate u motosportu, kao i za veliki angažman u reliju.

Za Jana Kopeckog priznanje ‚SPORTBEST 2011‘ predstavlja drugu nagradu zaredom: još prije dvije sedmice on je u Češkoj odlikovan ‚Zlatnim volanom‘.Odlučujući kriteriji za dodjelu nagrade Kopeckom su, prema ocjenjivačkom sudu, konstantnost i kvalitet postignutih rezultata u reliju, posebno na Intercontinental Rally Challenge IRC. Ovaj Škodin relista je za upravljačem Fabije Super 2000, od 2009. do 2011.godine,  tri puta zaredom proglašen IRC-vice šampionom; pri tome je 2011. godina za ŠKODU bila najuspješnija u njenoj 111 godina dugoj tradiciji sudjelovanja u motosportu. 

 

„Nagrada ‚SPORTBEST‘ veliko je priznanje koje me čini ponosnim i zahvalnim. Radi se o izuzetno renomiranoj nagradi koja stiže od kompetentnog i iskusnog ocjenjivačkog suda.“, rekao je Jan Kopecký. „Veliku zahvalnost želim također uputiti kompaniji  ŠKODA za saradnju i ukazano povjerenje. Bez fantastične podrške  ŠKODA Motorsport-tima ne bi bili mogući  ni rezultati koje sam postigao“, objašnjava češki relista.

 

 

‚AUTOBEST‘ se ubraja među najprestižnije nagrade Evrope koje se dodjeljuju u automobilskom svijetu. Nagradu dodjeljuju stručni novinari iz 15 zemalja Centralne i Istočne Evrope, a nagrađuju se pojedinci, automobili i kompanije.I u sezoni 2012. Kopecký nastupa za češki brend. Cilj je u matičnom gradu, Mladá Boleslava, proslaviti treći IRC-naslov. U tom smislu češki je as u Škodi zabilježio pobjedu na prvom reliju nove sezone evropskog prvenstva, Janner Rally u Austriji, te zajedno sa timskim kolegom, Juhom Hanninenom slavio Škodinu prvu dvostruku pobjedu u 2012.  godini. 

Datum objave: 10/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook