Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Japanci u Parizu predstavili sportsku verziju Yaris-a

Toyota

Japanci u Parizu predstavili sportsku verziju Yaris-a

Ovogodišnji Sajam automobila u Parizu prepun je popularnih modela koji su dobili sportsku verziju. Nakon uspješnog Toyota Yaris GRMN, japanski proizvođač se odlučio da Yaris familiji pridruži novog člana, riječ je od Toyota Yaris Sport modelu koji je predstavljen u Parizu...

Iako novi Yaris nema iste performanse kao i GRMN, svakako nudi znatno osvježenje u odnosu na standardni model. Naime oprema kod GP Sport modela nešto je lošija nego kod GRMN modela, ali je Toyota zato više pažnje posvetila poboljšanju ovjesa, pa tako novi model stiže sa Sachs Performance amortizerima te čvršćim anti-roll barom. Ove promjene su sportski model učinili nešto nižim u odnosu na standardni Yaris i to za čitavih 11 mm.

Yaris GR Sport stiže sa crnim 17-inčnim naplatcima i sportskim Bridgestone Potenza RE50 gumama. Tu je i crni krov te stražnji spojler u istoj boji. Crni detalji prisutni su i na vratima, rešetki hladnjaka, okvirima maglenki, retrovizorima i u unutrašnjosti. Kupci opciono mogu dobiti i crvene naljepnice na prednjem lipu i gornjem dijelu stražnjeg branika. U unutrašnjosti su sportska sjedišta presvučena crnom i bijelom Ultrasuede tkaninom. Crno nebo i hromirani detalji upotpunjuju izgled, dok je trokraki upravljač je preuzet od Toyote 86. Novi Toyotin model je dostupan samo u petovratnoj verziji sa 1,5-litarskim četverocilindričnim motorom u kombinaciji sa električnim motorom, a ukupna snaga iznosi 100 KS. Svi oni koji bi željeli na svoje parking mjesto parkirati ovaj kompaktni japanski automobil moći će to učiniti već krajem godine, za kada je najavljen početak prodaje u Evropi.

 

Datum objave: 06/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook