Naslovna > Teme > Japanski kvalitet i svjetski poslovni standardi

Mazda u BiH

Japanski kvalitet i svjetski poslovni standardi

Mazda danas u BiH veoma uspiješno posluje sa jasnim opredeljenjem da ovdje ostane još dugi niz godina i da bh. kupcima ponudi jednak kvalitet usluga, kao što ih japanski proizvođač nudi u bilo kojem dijelu svijeta…

Japanska Mazda je uz određene kratkotrajne prekide, koji su uzrokovani promjenama na tržištu, u Bosni i Hercegovini prisutna već dvadesetak godina. Ono što je dobro je da te promjene nisu uticale na imidž brenda i na percepciju Mazdinih vozila kao kvalitetnih, pouzdanih i visoko vrijednih automobila za njihove vlasnike. Podsjećamo da je zvanični zastupnik japanskog proizvođača kompanija “Mazda Austria GmBH” odnosno da su ovlašteni uvoznici Mazde za bh. tržište preduzeća Connecta d.o.o. Sarajevo i Metago d.o.o. Banja Luka. Oba Mazdina domaća partnera ovlaštena su za prodaju i servisiranje novih Mazdinih vozila i pružanje postprodajne podrške, koja između ostalog podrazumijeva i distibuciju originalnih rezervnih dijelova. Podsjećamo da Mazda u aktuelnoj gami vozila danas ima osam različitih modela. Ponudu otvara mali gradski automobil Mazda 2, a iznad nje se nalaze kompakta i limuzinska “trojka”. Najveća Mazdina limuzina nosi oznaku 6, a ona je dostupna i u praktičnijem karavanskom izdanju. Tu su i tri SUV modela CX-3, CX-30 i CX-5, te jedan atraktivni roadster MX-5.


Metago d.o.o. Banja Luka
U okviru Mazdine mreže partnera na bh. tržištu od 2015. godine kao ovlašteni uvoznik i serviser posluje i banjalučko preduzeće Metago d.o.o. koje je osnovano 2011. godine i koje je za kratko vrijeme uspjelo da se nametne japanskom proizvođaču kao ozbiljan poslovni partner na regionalnom tržištu.


- U prodajno servisnom centru Metaga klijenti i kupci mogu dobiti kompletna uslugu od strane osposobljenog i školovanog kadra, a po propisanim standardima koje vrijede za brend Mazda. To osim prodaje i isporuke novih vozila podrazumijeva i njihovu dijagnostiku, redovno održavanje, kompletan servis, servis klima uređaja, vulkanizerske usluge, pranja vozila, šlep službu i još mnogo toga – kazala je Andrea Aničić, prodajni savjetnik Metago d.o.o. Banja Luka.
Ona je dodala da je Mazdin tim iz Mataga d.o.o. “spreman da sa svojim klijentima podjeli snagu filozofije „Jinba Ittai”, koja simbolizuje povezanosti Mazda automobila i vozača u jedno”. Kupcima je ponuđen širok spektar mogućnosti za kupovinu novih vozila, a više informacija o konkretnim ponudama svi zainteresovani klijenti mogu dobiti u prodajnom salonu.

 

Connecta d.o.o. Sarajevo

Ovlašteni uvoznik Connecta d.o.o. u Bosni i Hercegovini posluje već šest godina. Od aprila ove godine Connecta se nalazi u novom prodajno-servisnom centru, koji je u potpunosti usklađen sa aktuelnim standardima japanskog proizvođača. Riječ je o modernom objektu, koji je u potpunosti opremljen sa infrastrukturom i ostalim pratećim sadržajima, koji ispunjavaju visoke Mazda kriterije. - Salonski prostor ima nešto više od 320 m2, što je sasvim dovoljno mjesta da izložimo sve lijepe Mazdine automobile. To je i jedan odličan prostor u kojem naši posjetitelji, ljubitelji Mazda vozila koji su već odlučili kupiti neki automobil ili su fazi razgledanja i odlučivanje, imaju priliku na miru i onako kako to njima odgovara, pregledati svako vozilo i vidjeti da li ono najbolji izbor za njih. Osim izložbenog salona kupcima su na raspolaganju i naši demo automobili koji im omogućavaju da iz “prve ruke” odnosno nakon prve vožnje budi 100% sigurni da je Mazda pravi izbor za njih – poručila je Zinaida Kurtćehajić, Mazda Brand Manager, Connecta d.o.o. Sarajevo.

Servisni prostor Mazdinog sarajevskog prodajno-servisnog centra ima površinu od 350 metara kvadratnih. On raspolaže sa stručno obučenim i sertifikovanim kadrovima, te svom dijagnostičkom opremom i alatima, koji su neophodni za adekvatnu, kvalitetnu i pravilnu brigu o Mazda vozilima, koja je kako kažu u Connecta d.o.o. Sarajevo jedna od njihovih specijalnosti.

Datum objave: 15/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook