Naslovna > Automobili > Mini > Countryman > JCW se pridružio novoj liniji

MINI Countryman JCW

JCW se pridružio novoj liniji

Redizajnirana verzija SUV modela MINI Countryman John Cooper Works je zvanično predstavljena...

Kao i standardni redizajnirani Countryman, model Cooper Works dobija novu rešetku hladnjaka i LED prednja svjetla. Opcionalni paket Piano Black odlaznog modela sada je uključen u ponudu kao standardni. Umjesto dosadašnjih hromiranih okvira na prednjim i zadnjim svjetlosnim grupama, rešetki hladnjaka i kvakama vrata sada se nalaze crni akcenti. Pored toga, kupcima su sada na raspolaganju dvije nove nijanse karoserije – Sage Green metallic i White Silver metallic. Mini je takođe povećao promjer krajeva dvostrukog izduvnog sistema na 95 mm.

 

 

 

 

Unutrašnje izmjene su jednake kao na standardnom crossoveru. Tu je novi digitalni instrument pokazivač od pet inča iz modela MINI Electric, ukrasi na kontrolnoj tabli i vratima u Piano Black nijansi, kao i dvije nove nijanse kožnih presvlaka sjedišta – Indigo Blue i Chester Malt Brown. Pokreće ga dvolitarski benzinski četvorocilindraš kao i u odlaznom modelu, koji isporučuje 306 KS pri 450 Nm obrtnog momenta. Ovaj pogonski agregat prenosi snagu na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog mjenjača, a ubrzanje od nule do 100 km/h dostiže za 5,1 sekundu i razvija maksimalnu brzinu od 250 km/h.

 

 

 

 

 

Kupci dobijaju i šire 18-inčne aluminijumske naplatke, čvršći sportski ovjes, blokirajući prednji diferencijal, unaprijeđeni sistem kontrole stabilnosti i veče disk kočnice sa novim kočionim kliještima. Kao dodatnu opremu MINI nudi i adaptivne amortizere. Redizajnirani Countryman John Cooper Works dostupan je za narudžbe na britanskom tržištu, a cijena se kreće od 39.550 eura po jedinici.

Datum objave: 23/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook