Naslovna > Automobili > Volkswagen > Arteon > Jedan od hiljadu

Volkswagen Arteon R-Line Edition

Jedan od hiljadu

Volkswagen Arteon R-Line Edition, u ograničenoj seriji od samo 1.000 primjeraka sadrži dodatni standardni paket opreme i jedinstvenu paletu boja...

 

Kao i ostali VW modeli sa oznakom R-Line, Arteon dobija niz kozmetičkih nadogradnji kako bi se izdvajao od ostalih modela iz ponude. Arteonova karoserija dolazi u novoj nijansi boje pod nazivom Moonstone grey, koja se upotpunjava sa krovom i retrovizorima u crnoj boji i 20-inčnim aluminijumskim naplatcima. Zatamnjena stražnja prozorska stakla su dio standardne opreme, a na zadnjem dijelu se nalazi mali crni spojler na prtljažniku i hromirane cijevi izduvnog sistema.

 

 

Kupcima su na raspolaganju jedan benzinski i dva dizel pogonska agregata. U ponudi dizelskih agregata je dvolitarski turbo sa 190 KS i twin-turbo sa 240 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Benzinska varijanta pruža najviše snage, jer dvolitarski turbo agregat je o osnovi prilagođena verzija pogonske jedinice iz Golfa R. Ova varijanta isporučuje 272 KS i uparen je sa sedmostepenom automatskom transmisijom dvostrukog kvačila koja prenosi snagu na sva četiri točka.

 

 

 

Dvije najsnažnije varijante R-Line dolaze sa adaptivnim amortizerima, koji podešavaju brzinu odziva podešavanja ovjesa prema odabranom modu vožnje. Kao i kod ostalih Volksawagenovih R modela, moguće je potpuno isključiti ESC sistem.

Datum objave: 29/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook