Naslovna > Automobili > Opel > Corsa > Jedanaest miliona prodanih jedinica

Opel Corsa

Jedanaest miliona prodanih jedinica

U Opelu ovih dana imaju razlog za slavlje jer je popularna Corsa dostigla cifru od 11 miliona prodaja od svog debija 80-ih godina, do danas...

Godine 1982. prva Corsa je izašla iz postrojenja i od tada do danas predstavljeno je 6 generacija, od kojih je trenutna 6. na tržištu dostupna od 2019. godine. Popularni hečbek od svog dolaska pokazao se kao jedan od najpopularnijih Opelovih automobila a nedavno je dostigao cifru od 11 miliona prodanih primjeraka, što je za svaku pohvalu. Ovaj model proizvodi se u fabrici u Zaragosi u Španiji, a osnove dijeli sa Peugeotovim modelom 208 . Tako dva hečbeka posjeduju istu platformu, jednaku paletu pogonskih sklopova, kao i brojne druge mehaničke elemente. U Opelu vrijedno i neprestano rade ka unaprijeđivanju ovog modela, dodajući u ponudu sve više varijanti, a uprvo je električna verzija ovog modela jubilarni 11 milioniti prodani primjerak.

 

 

 

 

 


Opel Corsa najbolje prodajne rezultate bilježi naravno u Evropi, naročito u pojedinim državama kakva je recimo Njemačka, ili Velika Britanija gdje je gotovo sigurno da će završiti kao najprodavaniji automobil ove godine. Valja napomenuti da dobre rezultate generalno bilježi i sama fabrika u Zaragosi, koja radi punom parom. Pored Corse u ovom postrojenju sklapa se i Opel Crossland te Citroen C3 Aircross, a moguće je u narednom periodu da počne i proizvodnja električne verzije Peugeota 208.

Datum objave: 28/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook