Naslovna > Vijesti > Jedinstven u svakom pogledu

Novi Mégane

Jedinstven u svakom pogledu

Raskošna i intuitivna centralna konzola novog Renaulta Mégana svoje putnike uvlači u svojevrsni tehnološki balon. Naglasak je na vrhunskoj integraciji 8,7-inčnog ekrana osjetljivog na dodir i multimedijskog sistema R-LINK 2, kao i svjesnosti o ključnim informacijama i doživljaju nove forme užitka u vožnji uz napredni MULTI-SENSE® sistem ...

Četvrta generacija Renault Mégana je više od konvencionalnog automobila. Renault je prebacio u višu brzinu i u segment kompaktnih vozila lansirao model sa naprednim tehnološkim sistemima današnjice. Armaturnom pločom i centralnom konzolom dominira veliki i okomito postavljeni 8,7-inčni ekran sa integrisanim sistemom R-Link 2®, vozačevim vjernim kopilotom. U visini vozačevih očiju smješten je električno sklopivi Head-up display, dok digitalni instrumenti u boji prikazuju odabrani način vožnje, sa kvalitetnim kontrastom i noću i danju. Upoznajte visokotehnološki kokpit Novog Mégana. Sa sistemom Audio Bose ® nesvakidašnje će uživati sva čula putnika u kabini. Zvuk po mjeri posebno razvijen za novi Renault Mégane rezultat je bliske i temeljite saradnje inžinjera kompanija BOSE® i Renault. Centralni zvučnik sprijeda, osam visokoperformansnih zvučnika raspoređenih po cijeloj unutrašnjosti i ''subwoofer'' u prtljažniku omogućava preciznu reprodukciju svake note i svakog detalja omiljene numere.

 

Novi Renault Mégane opremljen je brojnim i za matični segment zavidnim sistemima za pomoć u vožnji. Intuitivna i pametna tehnologija prati vas na svim vašim putovanjima i garantuje bezbrižnost svakim pređenim kilometrom. Informacije koje daje digitalna instrument ploča s visokim stepenom udobnosti gledanja i korištenja, prilagodljivi 7-inčni display emituje stabilnu sliku kvalitetnog kontrasta i noću i danju. Sklopiv prednji display u koloru preuzima funkcije brzine, navigacije i asistenata u vožnji. Dakle, sve ključne informacije prikazuju su na displayu direktno u vidnom polju vozača. Jedna od tih, vizuelno upozorenje o prekoračenju brzine s funkcijom prepoznavanja saobraćajnih znakova jasno je vidljivo na Head-up displayu. Ova napredna tehnologija dolazi iz svijeta avijacije, odnosno borbenih aviona i doprinosi svakodnevnoj sigurnosti i udobnosti u vožnji.

Datum objave: 19/04/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook