Naslovna > Automobili > Audi > TT > Jedinstvena i veoma skupa serija
FOTO GALERIJA (6)

Audi TT RS

Jedinstvena i veoma skupa serija

U čast 40-togodišnjice Quattro modela TT RS dobija limitirano izdanje pod nazivom 40 Years of Quattro...

Dostupan ekskluzivno samo u coupe varijanti na njemačkom tržištu, ovaj sportski model u retro stilu će biti izrađen u samo 40 primjeraka, po jedan za svaku godinu proteklu od prve premijere daleke 1980. godine. Ovaj ekskluzivni model dolazi u Alphine White nijansi, a na karoseriji se nalaze specijalni dekali inspirisani originalnima sa modela Audi Sport quattro S1 koji je trijumfovao na Pikes Peaku 1987. sa Waltherom Röhrlom za upravljačem. Za još bolji vizuelni utisak dekali na poklopcu motora, krovu i zadnjim krilima su upotpunjeni sjajno crnim akcentima i otvorom za vazduh sa sjajnim karbonskim izgledom.

 

 

 

Automobil dolazi sa bijelim 20-inčnim naplacima sa kontrastnim crvenim kočionim kliještima i sjajnim crnim umecima na prednjem i zadnjem braniku. Ukrasne detalje zaokružuje Audijev logo na krajevima zadnjeg spojlera.

 

Ovaj Audi TT RS Coupe je dostupan i u varijanti čisto sportskog dvosjeda kupovinom popriječnog nosača od karbonskih vlakana umjesto zadnje klupe koji poboljšava torzionu cvrstoću i ujedino umanjuje ukupnu masu za 16 kilograma. Na ručici sedmostepenog S Tronic mjenjača se nalazi numerisana oznaka serije.

 

 

 

Ispod poklopca motora se nalazi 2,5 litarski linijski turbo petocilindraš koji isporučuje 394 KS pri 480 Nm obrtnog momenta. Sprint od nule do „stotke“ postiže za 3,7 sekundi i razvija elektronski limitiranu maksimalnu brzinu od 280 km/h.

 

Međutim, cijena primjerka ove jubilarne serije je prilično „paprena“ i iznosi 114.040 eura...

Datum objave: 15/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook