Naslovna > Automobili > BMW > X2 > Jedinstvene nijanse kabine i karoserije

BMW X2 M Mesh Edition

Jedinstvene nijanse kabine i karoserije

BMW je proširio SUV liniju modela X2 sa serijom M Mesh Edition koja se bazira na varijanti M Sport X...

Karoserija modela ove serije je prebojena u metalik nijansu Brooklyn Grey, a bočni spojleri, vrata i lukovi točkova koriste jedinstvenu metalik nijansu Frozen Black-Brown. Narandžaste naljepnice su opcionalno dostupne besplatno ukoliko to kupci žele. Ostale izmjene u odnosu na standardni X2 uključuju novu mrežastu rešetku hladnjaka, crne okvire prozora, crne hromirane izduvne cijevi i set jedinstvenih aerodinamičkih aluminijumskih naplataka od 19 ili 20 inča sa detaljima koji se slažu sa narandžastim naljepnicama na karoseriji. Kupcima su takođe na raspolaganju i svjetlije nijanse karoserije, kao što su Alpine White ili Phytonic Blue. Ako se odabere Sunset Orange nijansa, naljepnice i naplaci dolaze u crnoj boji.

 

 

U kabini kupci dobijaju nove aluminijumske detalje za kontrolnu tablu, jedinstvene podne prostirke, osvjetljenje na vratima koje na tlu projektuje natpis BMW i par M Sport sjedišta presvučenih ekskluzivnom Mocha smeđom kožom i Alcantarom. Tu je i set patosnica sa detaljima koji se slažu sa narandžastim naljepnicama vozila.

 

Kupcima su na raspolaganju i nekoliko dodatnih opcija kao što su adaptivna LED svjetla i panoramski krovni prozor. Tu je i nekoliko tehnoloških opcija kao što su 8,8-inčni ili 10,25-inčni ekran osjetljiv na dodir, veći 5,7-inčni displej za informacije na instrument pokazivaču i head-up displej. Mesh Edition je dostupan sa svim pogonskim agregatima iz X2 serije osim dvolitarskog od 306 KS iz modela M35i. Kupci mogu birati između dva benzinsk, tri dizelska agregata i plug-in hibridnog sklopa.

 

 

 

Benzinsku ponudu otvara sDrive18i koji pokreće 1,5-litarski trocilindarski turbo agregat od 136 KS. Iznad njega se nalazi sDrive20i sa dvolitarskim turbo četvorocilindrašem od 178 KS i 280 Nm obrtnog momenta koji je opcionalno dostupan sa pogonom na sva četiri točka.

 

Dielska ponuda se bazira na dvolitarskom turbo četvorocilindrašu u više izlanih snaga. Početni sDrive18d isporučuje 150 KS i 350 Nm obrtnog momenta, dok se iznad njega nalazi sDrive20d sa 190 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Najsnažnija varijanta xDrive25d isporučuje 231 KS i 450 Nm obrtnog momenta.

 

Kupci se takođe mogu odlučiti za verziju xDrive25e sa 1,5-litarskim trocilindarskim benzincem i kompaktnim elektromotorom uparenim sa baterijom od 10 kW koji isporučuje ukupno 220 KS pri 365 Nm obrtnog momenta. Prema proizvođaču prosječna potrošnja ovog sistema iznosi oko 1.58 litara benzina na pređenih 100 kilometara, a u stanju je preći 56 kilometara u potpuno električnom režimu.

 

Cijena za sada nije objavljena, a M Mesh Edition serija bi trebala biti dostupna na proljeće naredne godine...

Datum objave: 01/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook