Naslovna > Automobili > Bentley > Bentayga > Jedinstveni luksuz
FOTO GALERIJA (4)

Bentley Bentayga by Mulliner

Jedinstveni luksuz

Bentley najavio prestavljanje svog jedinstvenog modela Bentayga by Mulliner na velikom nacionalnom konjičkom festival u Cheltenhamu...

Bentley je najavio jedinstveno izdanje modela Bentayga u saradnji sa dizajnerskom kućom Mulliner, inspirisan bogatom britanskom istorijom konjičkih sportova. Ekskluzivni SUV Bentley Bentayga, obojen u raskošnu  nijansu "sjajne smreke", jako sličnoj čuvenoj britanskoj “Racing Green” , ostavlja utisak proslave partnerstva  sa The Jockey Clubom - organizacijom brojnim  istaknutim konjičkim  stazama u Velikoj Britaniji.

 

 


Ovo specijalno izdanje modela Bentyaga opremljeno je dizelskim V8 pogonskim agregatom zapremine četiri litra, jačine 429 KS I 900Nm obrtnog momenta, koji mu omogućava da razvije ubrzanje od nule do 100 km/h  za samo 4,6 sekundi. Dok su mehaničke komponenete ostale nepromijenjene kao i na izvornom modelu Bentyaga, enterijer ovoga modela je prilično izmijenjen od strane stručnjaka iz Muliner-ove radionice. Tvid je korišten za postavljanje dijelova kabine i on je nadopunjen kontrastnim Cumbrian green i  Saddle leather nijansama koje su korištene za oblaganje sjedišta i područje centralne konzole.

 

 


Kontrolna tabla je obložena furnirom od orahovine “Burr Walnut” po ugledu na dizajn pojedinih okvira umjetničkih slika koje se nalaze u privatnim prostorijama The Jockey Club-a.  Na ovom furniru je takođe stilizovan amblem konjanika u zlatnoj boji, kao prepoznatljiv simbol ovog luksuznog izdanja modela Bentyaga. Takođe, standardni dio opreme ovog  luksuznog SUV –a čine aluminijumski naplatci širine 21 inč, sjajno-crne boje. Bentley Bentayaga by Mulliner biće predstavljen u Bentley paviljonu na Cheltenham Festivalu 2018 koji se održava od 13 do 16 marta. Ovaj model trenutno nije prodat, ali se izlagači nadaju da će navedeni model naći svoga kupca tokom festivala. Cijena ovog luksuznog modela još uvijek nije objavljena, ali se očekuje da će biti daleko veća od cijene standardnog  dizelskog SUVmodel a Bentley Bentayga koja iznosi 135 800 funti sterlinga.

Datum objave: 03/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook