Naslovna > Automobili > Honda > HR-V > Jednostavniji dizajn za zreliji izgled

Honda HR-V

Jednostavniji dizajn za zreliji izgled

Honda je u Japanu predstavila treću generaciju HR-V crossovera, koji će se kao takav prodavati na globalnom nivou, dok će Sjeverna Amerika dobiti posebnu verziju ovog modela...

Nova generacija HR-V-a zvanično je predstavljena, a u odnosu na prethodnika nosi znatno čistiji i zreliji izgled. Sprijeda se rešetka stapa sa branikom, dok su tanki LED farovi vizuelno spojeni hromiranom trakom iznad rešetke. Bočni profil otkriva krovnu liniju u coupe stilu koja je naslijeđena od prethodnika, baš kao i ručke zadnjih vrata koje su skrivene kod C stuba. Panoramski stakleni krov vizuelno povećava prostor u kabini, a plastična obloge oko lukova točkova podsjećaju da je ovo još uvijek crossover. U zavisnosti od opreme, veličina točkova varira od 16 do 18 inča. Sa zadnje strane novi HR-V je usvojio široku LED svjetlosnu traku koja se proteže od jednog svjetla do drugog.

 

 


Unutrašnjost je takođe značajno unaprijeđena, a u centru pažnje je sistem multimedije nalik tabletu sa 9-inčnim ekranom osjetljivim na dodir. Još jedan detalj koji je sve češće dio kabina novih automobila jesu ventilacioni otvori koji se protežu cijelom širinom kontrolne table. Detalji o veličini crossovera nisu još otkriveni, ali stiče se utisak da je novi HR-V veći od prethodnika. Honda za sada kaže da će u Japanu ponuditi atmosferski 1,5-litarski benzinski motor koji će biti dio hibridnog sistema sa pogonom na sva četiri točka. Postojaće i nehibridni model sa prednjim pogonom po nižoj cijeni, a specifikacije obe varijante će biti objavljene kasnije.

Datum objave: 19/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook