Naslovna > Automobili > Audi > A1 > Još jedan Audi stiže iz Seatove fabrike

Audi

Još jedan Audi stiže iz Seatove fabrike

Pored Audia Q3 prethodne generacije koji se proizvodio od 2011. godine u Setovom pogonu, u Martorelu, iz Audija su odlučili da se druga generacija modela A1 takođe proizvodi u pomenutom pogonu...

Novi A1 je tako pored svog znatno većeg brata postao drugi model kog je Audi povjerio špancima, dok se prva generacija najmanjeg Audija sklapala u Belgiji. Proizvođač je istakao da se ovaj model našao na Seatovoj proizvodnoj liniji 3, te da se sklapa po najvišim standardima kvaliteta, a ujedno je postao jedan od tri nova modela iz Volkswagen grupacije koji izlazi iz fabrike u Martorelu. Ako uporedimo prvu i drugu generaciju A1 modela, možemo primjetiti da je novi model nešto veći, pa sada tako njegove dimenzije iznose 4,03 m u dužini, 1,74 m u širini, dok je visina 1,41 m. Mnogo će obradovati i veća zapremina prtljažnika koji sada ima 335 litara, što je za 65 litara više u odnosu na prvu generaciju. Obaranjem sjedišta prostor se dodatno povećava na 1.090 litara. Kupcima će na raspolaganju biti čak 11 boja spošljašnosti, kao i opcija sa krovom i retrovizorima u drugoj, kontrasnoj nijansi boja, pored toga je prisutan i veliki izbor alu naplataka, čije dimenzije variraju od 15 do 18 inča.

 

Pokretačku snagu novoj generaciji daje TFSI turbo benzinac zapremine 1.0 litra (3 cilindra) i 1.5 i 2.0 litara (4 cilindra), dok se raspon snage pogonskih jedinica kreće se od 95 ks (70 KW) i 200 ks (147 kW). Većina verzija stiže sa manuelnim menjačem ili sedmostepenim automatizovanim prenosnim sistemom sa duplim kvačilom, dok će se u vrhu ponude nalaziti Audi A1 40 TFSI sa 200 konjskih snaga i šestobrzinskim automatskim S Tronic menjačem. Pored navedenog dostupan je i Performance paket, koji nudi snažniji kočioni sitem.

Datum objave: 15/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook