Naslovna > Automobili > Porsche > Macan > Još jedan estetski tretman

Porsche Macan

Još jedan estetski tretman

Nakon dva ažuriranja aktuelne generacije Macana koji se nalazi u sedmoj godini života, na red stiže i treći redizajn sa minimalnim estetskim promjenama...

Porsche će uskoro predstaviti redizajnirano izdanje najmanjeg SUV-a Macana, kako bi ga održali konkurentnim na tržištu gdje se još nadmeću Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio i Jaguar F-Pace. Očekuje se da će serijski model stići ovog ljeta, mada se čini da će promjene biti teško primjetne. Macan je nedavno uhvaćen u fazi testiranja, i to bez imalo kamuflaže, što nije tipično za automobile dok su još u testnoj fazi. Sprijeda se nalazi osvježena maska hladnjaka uz još nekoliko izmjena na prednjem braniku, dok je nazad blage izmjene dobio difuzor.

 

 


Velike izmjene ne treba očekivati ni u enterijeru, gdje bi se vjerovatno trebali naći osvježena obloga kontrolne table, te modernija softverska verzija postojećeg multimedijalnog sistema. Početni Macan će i dalje koristiti 2,0-litarski četverocilindrični benzinski motor od 242 KS, koji se nalazi u Golfu GTI, dok će Macan S imati 3,0-litarski V6 od 349 KS. U Porscheu su već potvrdili da planiraju lansiranje čisto električne zamjene za Macana, ali takođe dodaju da će se i benzinski model prodavati paralelno sa elektrinim. Koliko dugo će to trajati zavisiće isključivo od prodaje modela sa benzinskim motorom, zbog čega u Porscheu ne žure sa razvijanjem nove generacije Macana. Ukoliko prodajni rezultati budu ispod zadovoljavajućih, Macan kakvog trenutno poznajemo napustiće Porsheovu ponudu.

Datum objave: 08/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook