Naslovna > Auto moto sport > Još jedan inžinjer za Raikkonena

Formula 1 – Ferrari

Još jedan inžinjer za Raikkonena

Finac ove sezone bilježi samo razočaravajuće rezultate u timu Ferrarija...

2014. sezona za Finca Kimi Raikkonena nije počela onako kako su on i njegov tim Ferrari očekivali. Svo polaganje nade u „ledenog Finca“ na kraju nije ispalo onako kako su svi očekiveli. Od početka sezone, Raikkonen bilježi samo razočaravajuće rezultate, tu i tamo upiše neki bod. Ferrari je odlučio da okonča probleme svom vozaču, a smatraju da je odličan potez taj što su mu dodali još jednog inžinjera.

 

Naime, na trci u Montrelau prošlog vikendova, pored Raikkonenovog tima i bolida bio je i Britanac David Lloyd. On je do sada bio test inžinjer, koji je radio u fabrici u Maranelu, a sada će da asistira Raikkonenovom inžinjeru za trke. Ferrari zasada nije potvrdio da li će ovo da bude privremeno ili stalno rješenje. Vjerovatno sve zavisi od daljeg razvoja situacije.

 

Prošlo je šest trka, a Raikkonen još uvijek nije našao svoj pravi balans, a ni sa svojim bolidom nije našao pravi balans. Slabi rezultati Finca predstavljaju najveće iznenađenje, kao i razočaranje do sada. Da li će se stvari promjeniti nabolje, ostaje nam samo da čekamo da vidimo. 

Datum objave: 10/06/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook