Naslovna > Automobili > Audi > Sphere > Još jedan u nizu promotivnih videa

Audi Skysphere

Još jedan u nizu promotivnih videa

Audi je samo nekoliko dana pred svjetsku premijeru objavio još jedan promotivni video potpuno novog koncepta automobila Skysphere...

Njemački proizvođač automobila ranije je najavio da će na ovogodišnjem sajmu automobila u Minhenu, između ostaloga, predstaviti i trojac iz potpuno nove linije Sphere. Nova linija uključivaće jedan SUV model, jednu limuzinu i jedan mali sportski automobil, čiji zvanični nazivi će glasiti Grand Sphere, Urban Sphere i Skysphere. Do sada smo u nekoliko navrata mogli vidjeti promotivne video snimke, koji su nam otkrili tačne oblike ovih vozila, te druge stvari, poput pojedinih dizajnerskih rješenja kao na primjer svjetlostni sklopovi i tako dalje. Poznato je i da će, u skladu sa strategijom elektrifikacije i smanjenja emisije štetnih gasova, ovi automobili imati potpuno električni pogon. Međutim za sada nema detaljnih informacija o tačnim postavkama pogonskih sklopova, na to ćemo morati da sačekamo još malo.

 

 

 

 

 


Sačekati još malo, makar kada je riječ konkretno o Skysphere konceptu, znači sačekati još jedan dan jer su u Audiju najavili svjetsku premijeru za sutra 10. 8. koja će se održazi u Malibuu u Kaliforniji. Međutim, neposredno prije premijere, njemački gigant odlučio je da sa još jednim videom dodatno podigne interesovanje publike.  Dok je prethodna najava otkrila cjelokupni oblik koncepta, kao i njegove prednje i stražnje strane, najnoviji pregled prikazuje druge specifične detalje, uključujući dio dizajna točkova. I baš kao i prošlomjesečni video, Audi ponovo prikazuje prednji i zadnji dio koncepta, ali pod različitim uglovima koji otkrivaju njegov zamršeni dizajn. To uključuje pažljivo oblikovana svjetla, sprijeda i straga, zajedno s crvenim logotipom Audija koji će se vidjeti straga. Treba naglasiti i da je model sa snimka još uvijek samo koncept, te da još nije sigurno da će u ovom stanju izaći na tržište. Ovo će naravno biti mnogo jasnije poslije sutrašnje premijere, a naročito nakon sajma automobila u Minhenu koji se održava za mjesec dana.

 

Datum objave: 09/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook