Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Još jedna performantna verzija na putu

Volkswagen Golf

Još jedna performantna verzija na putu

Volkswagen je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio zanimljivu siluetu uz opis da će u februaru lanisrati „Naročito brz transporter“...

Naime svako ko se malo bolje razumije u automobile na prvi pogled ka ovoj silueti može zaključiti, na osnovu prednjeg dijela, da se radi o novoj verziji popularnog Golfa. Spojler na krovu te opis fotografije sa „Naročito brz transporter“, govori da je riječ o najnovijoj performantnoj verziji hečbeka. Iako je do sada predstavljeno nekoliko hot heč varijanti, ne čudi što se u Volkswagenu odlučuju da dodatno proširuju ponudu za ovaj automobil, s obzirom na njegovu popularnost na tržištu Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Tako je ovaj model, najprodavaniji automobil u Njemačkoj u 2021. godini, dok su performantna izdanja Golf GTI i R, združeno, bili finalisti u izboru za Sjevernoamerički automobil godine.

 

 

 

 

 


Trenutno performantnu porodicu ovog modela čine Golf GTD, zatim priključno-hibridni GTE, koji su dostupni za evropsko tržište, te Golf GTI i najsnažnija od svih verzija sa oznakom R Lighting, posljednja dva modela dostupni su i u Evropi i u Sjedinjenim Američkim Državama. Koju poziciju će zauzeti novi model, kakve performanse će posjedovati te kada će stići na tržište, javnost će morati sačekati do zvanične premijere koja će se održati u februaru ove godine.

 

Datum objave: 18/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook