Naslovna > Automobili > Lexus > LC > Još jedno ograničeno izdanje na Sajmu u Parizu

Lexus

Još jedno ograničeno izdanje na Sajmu u Parizu

Lexus je spremio pravu poslasticu za ljubitelje ovog brenda, a riječ je o novom i ograničenom izdanju LC modela koji stiže u dvije verzije, LC 500 i LC 500h, koja se pojavila na sajmu…

Automobil koji je izložen u Parizu nosi oznaku 500h, ofarban je u zanimljivu „Flare Yellow“ boju, a automobil dodatno krase aluminijski naplatci  veličine 21 cola. Krov je izrađen od plastike ojačane ugljenikovim vlaknima (CFRP), a tu je i aktivni zadnji spojler. Kabina je izrađena u nekoliko boja, prije svega tu su prisutni žuti paneli na vratima, pomješani sa alkanatrom, bijela kožna sjedišta i dosta žutih šavova. Prednja sjedišta moguće je podesiti na čak 10 načina, a tu je i head-up ekran, Mark Levinson premijum audio sistem i druge sitnice koje se ne naplaćuju dodatno.

Model LC 500 pokreće moćni atmosferski V8 agregat radne zapremine 5 litara koji razvija 467 konjskih snaga i 527 Nm obrtnog momenta, dok LC 500h verzija ima V6 hibridni pogonski sklop zapremine 3,5 litara koji razvija ukupno 354 konjskih snaga. Predstavnici kompanije su napomenuli da će prodaja ovog modela početi ove jeseni.

 

Datum objave: 06/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook