Naslovna > Automobili > Toyota > Hilux > Još jedno sportsko izdanje za evropske vozače

Toyota Hilux GR Sport

Još jedno sportsko izdanje za evropske vozače

Japanci su još jednom obradovali Evropljane predstavivši novi model u performantnoj Gazoo Racing verziji za ovo tržište, a riječ je o modelu Hilux GR Sport...

Pick-up model najsvježiji je automobil iz GR ponude na Starom Kontinetnu, a u sportskoj verziji izgleda još upečatljivije, moćnije i glomaznije od osnovnog modela. Stilski, novi Hilux GR Sport na prvi pogled drugačiji je od standardne verzije. Na naličju automobila nalazi se saćasta maska hladnjaka sa crnim okvirom. Centralni dio maske zauzima veliki natpis Toyota, uz GR oznaku. Sa strana se nalazi osvjetljenje, čija arhitektura je ostala neizmjenjena, ali je završena u LED tehnologiji. Sada se ovaj model vozi na 17-inčnim felnama, a od novina na više mjesta kako spolja tako i unutra su dodane GR oznake, što je slučaj i kod drugih modela u GR verziji.

 

 

 

 

 


Unutrašnjost kabine takođe je pretrpila određene izmjene, prije svega dodana su sportska sjedišta obložena kožom. „Ubačeni“ su još poneki detalji poput aluminijumskih papučica i imitacija karbona na pojedinim površinama, uz neizostavne GR oznake. Ovaj model dobio je i određena mehanička unaprijeđenja, kako bi se prilagodio sportskijem stilu vožnje. Poboljšan je sistem vješanja, odnoso njegov prednji dio, kako bi se olakšalo upravljanje automobilom i poboljšala dinamika.  Govoreći o mehaničkim osobinama, GR verziju Hiluxa pokretaće 2.8-litarski dizelaš snage 204 KS i 500 Nm. Model takođe posjeduje pogon na sva četiri točka a snaga se prenosi putem šestostepenog automatskog sistema prenosa. Prvi modeli na Starom kontinentu pojaviće se na ljeto ove godine, a za sada nema podataka o cijeni. 

Datum objave: 05/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook