Naslovna > Automobili > Ferrari > Purosangue > Još jednom uhvaćen na ulicama

Ferrari Purosangue

Još jednom uhvaćen na ulicama

Propeti konjić će sljedeće godine sportskoj gami dodati Pursoangue, sportski SUV sa kojim italijanski brend ide u direktni okršaj sa prije svega Lamborghinijevim Urusom...

Ferrarijev SUV Purosangue još jednom je uhvaćen na javnim ulicama, gdje prolazi kroz testnu fazu. Sportski SUV debitovaće tek sljedeće godine, pa u Ferrariju iz tog razloga još uvijek maksimalno prikrivaju dizajn, pa tako i testni primjerak koristi modifikovano tijelo Maseratija Levante. Ipak u odnosu na ranije snimke došlo je do nekoliko izmjena pa je tako prednji branik dobio nekoliko karakteristika sa serijskog modela, ali naravno sve je dobro kamuflirano.

 

 


Očekuje se da će Purosangue pozajmiti neke elemente dizajna od Roma GT modela, zadržavajući dugačak poklopac motora, ali će vjerovatno koristiti konvencionalniju rešetku hladnjaka. Ferrari je već potvrdio da će Purosangue biti zasnovan na istoj platformi kao i Roma GT, što znači da će moći podržavati motore V6, V8 ili V12, pa bi italijanski SUV mogao biti dostupan i sa plug-in hibridnim sistemom. Kombinacija elektromotora sa V12 motorom uveliko bi povećala masu i dimenzije vozila, pa su tako veće šanse da će elektrifikacija biti povezana sa manjim motorima. 

Datum objave: 02/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook