Naslovna > Automobili > BMW > X6 > Još snažniji, brži, moćniji i luksuzniji

BMW X6 M Competition

Još snažniji, brži, moćniji i luksuzniji

Performantna verzija X6 krosovera dobila najnovijom Manhartovom preradom još snažniji pogonski sklop kao i brojna druga mehanička unaprijeđenja ali i stilske novine...

BMW X6 M Competition performantna verzija posjeduje veoma snažan pogonski sklop sa 625 konjskih snaga ali pojedinim ljubiteljima snažnih automobila ni to nije dovoljno. Tako je poznati tjuner Manhart u svojoj najnovijoj obradi unaprijedio ovaj automobil dodajući mu još više snage, uz brojne druge nadogradnje radi poboljšavanja performansi. Takođe mehanička unaprijeđenja prate i određene stilske promjene koje dodatno pojačavaju osjećaj luksuza. Sada verzija ovog tjunera pod oznakom MHX6 700 posjeduje 4.4-litarski V-8 pogonski sklop sa dvostrukim turbo punjenjem, snage 730 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Uz nadograđeni agregat ovom prilikom unaprijeđen je i kočioni sistem kako bi mogao da kroti snagu koju posjeduje sada ovaj model.

 

 

 

 

 


Takođe ugrađen je izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, sa četiri izduvna otvora. H&R opruge smanjuju odstojanje od tla za 30 mm, a veliki 22-inčni točkovi sa satensko crnom završnom obradom i zlatnim detaljima ispunjavaju prostore za točkove. MHX6 700 dobija i stilske izmjene, kao što su izmjenjena maska hladnjaka, bočni pragovi, difuzor i dvodjelni zadnji spojler. Prilikom izrade korišten je karbon, a Manhart je spolja postavio i svoje naljepnice kako bi ljubitelji mogli prepoznati njegov rad. U unutrašnjosti su takođe pridodani brojni detalji napravljeni od karbona a postavljene su i specijalne patosnice ovog tjunera.

Datum objave: 28/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook