Naslovna > Automobili > McLaren > Senna > Jubilarna MSO paklena pomorandža
FOTO GALERIJA (8)

McLaren Senna LM

Jubilarna MSO paklena pomorandža

Posebno izrađeni primjerci obilježavaju 25 godina pobjede na Le Mansu...

Pet modela Senna je inspirisano originalnim McLarenovim F1 LM, a baš kao i ova slavna vozila modifikovani primjerci će dobiti određene modifikacije i izmjene. Ukupna jačina Senna GTR je povećana na 825 KS, koje su izvedene iz njihovih četvorolitarskih V8 agregata sa dva turbopunjača. Pogonska jedinica sadrži polirane otvore i glave cilindara, OZ aluminijumske naplatke, satenski zlatni premaz na izduvnim cijevima i toplotnu zaštitu od 24-karatnog zlata. Dodatna snaga takođe omogućava da specijalni McLaren modeli dobiju aerodinamički unaprijeđenu karoseriju.

 

 

 

Unutrašnjost takođe dobija određene izmjene u vidu papučica komandi od titanijum nitrida i jednstvenih LM oznaka. Jedinstveni modeli Senna LM su pretrpjeli slične modifikacije kao i F1 LM modeli četvrtinu vijeka ranije. Ti legendarni F1 su dobili radizajnirane poklopce bregastih osovina, pojačani agregat sa više konjskih snaga i unaprijeđenu aerodinamiku. Papaya Orange nijansa karoserije predstavlja povratak McLarenovim Cam-Am trkačkim bojama iz 60-tih godina prošlog vijeka, koji ove superautomobile ubjedljivo ističu iz mase.

 

 

 

Ovih pet jedinstvenih Senna LM naručeni su od strane McLaren Orlando i Mclaren North Jersey zastupnika od Mclaren Special Operations odjela. Cijena model Senna se kreće oko 811.500 eura po jednici, a na tu cifru treba dodati vjerovatno još pozamašan iznos za ekskluzivnu MSO nadogradnju...

Datum objave: 11/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook