Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover > Jubilarna serija kultnog terenca

Range Rover Fifty

Jubilarna serija kultnog terenca

Land Rover obilježava 50 godina brenda Range Rover sa novim modelom ograničene serije koja obilježava pola vijeka vodećeg proizvoda kompanije...

Serija pod nazivom Range Rover Fifty biće napravljena u 1.970 primjeraka simbolizujući godinu kada je predstavljen prvi model Range Rovera sa nekoliko dizajnerskih potpisa koji odaju počast 50-to godišnjici ikone terenskih vozila. Range Rover Fifty zasnovan je na autobiografiji čuvenog 4x4 modela, a ovo specijalno izdanje posjeduje niz dodataka u crnoj nijansi pod nazivom Auric Atlas, dok će kupci moći birati između dva jedinstveno dizajnirana seta naplataka od 22 inča.

 

 

 

 

Oznaku serije Fifty je osmislio šef dizajna Land Rovera Gerry McGovern, a ona se nalazi u naslonima za glavu, pragovima i kontrolnoj tabli, a tu je i pločica sa ugraviranim serijskim brojem koja se nalazi u kabini. Land Rover planira da ponudi standardne i produžene verzije Range Rover Fifty, sa više pogonskih opcija. Linija pogonskih agregata još uvijek nije objavljena, ali će se u ponudi svakako naći četvorocilindarski plug-in pogonski sklop iz modela P400e.

 

 

 

 

 

Većina primjeraka ove serije će biti izrađeni u četiri karoserijske nijanse: Carpatian Grey, Rosello Red, Aruba i Santorini Black. Međutim, samo manji broj kupaca će moći izabrati tri nijanse koje su bile dostupne na izvornom Range Roveru iz 1970. godine, Tuscan Blue, Bahama Gold and Davos White.

Datum objave: 16/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook