Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Type > Jubilej - 70 godina sportskih automobila

Jaguar

Jubilej - 70 godina sportskih automobila

Britanski proizvođač slavi 70 godina svojih sportskih automobila, a događaj će biti obilježen specijalnom verzijom Jaguara F-Type...

Prošlo je 70 godina od predstavljanja originalnog modela XK120 iz 1948 koji je bio preteča kasnijih sportskih modela, kao što su E-Type, XK i XJ220, povodom ovog jubileja, Jaguar će lansirati specijalnu seriju aktuelnog sportskog modela F-Type pod oznakom "Chequered Flag". Novi Jaguar je baziran na R-Dynamic verziji, sa Exterior Design paketom. Na posebnom izdanju ovog modela su prisutne specijalno dizajnirani alu naplaci, veličine 20 inča, kao i crvena klješta kočionih diskova.

 

 

Kada je unutrašnjost u pitanju, Chequered Flag posjeduje kožna Performance sjedišta sa logom trkačke zastavice, ukrasne detalje od brušenog aluminijuma na centralnoj konzoli i specijalni volan sa umetnutim kontrastnim crvenim elementom na vrhu obruča. F-Type će biti dostupan sa dva motora, četverocilindarskim 2.0 litarskim turbo benzinskim agregatom sa 300 ks i 400 Nm i 3.0 litarskim V6 agregatom sa kompresorom, koji proizvodi 385 ks i 460 Nm, oba motora dolaze u paketu sa osmobrzinskim autmatskim mjenjačem, a V6 je dostupan i sa pogonom na sva 4 točka. Kupci će ovaj automobil moći da naruče u kupe i kabrio verziji.

Datum objave: 30/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook