Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Type > Jubilej za sportsku ikonu

Jaguar F-Type Heritage Edition

Jubilej za sportsku ikonu

Jaguar obilježava 60. godišnjicu modela E-Type naredne godine, te je u tu čast pripremio specijalno izdanje ekvivalentnog F-Type modela pod oznakom Heritage 60 Edition...

Jaguar je najavio da obilježava 60. godišnjicu legendarnog E-Typea, a rođendan će proslaviti današnji ekvivalent F-Type Heritage 60 Edition, koji će imati početnu cijenu od 122,500 funti kada se pojavi u prodaji na proljeće sljedeće godine. Kao što se i iz samog naziva može pretpostaviti biće proizvedeno samo 60 primjeraka specijalnog izdanja, a u ponudi će se naći coupe i kabrioletske verzije. Limitirano izdanje zasnovano je na F-Type R modelu, pa će se tako ispod poklopca motora naći 5,0-litarski V8 agregat koji će snagu od 567 KS prenositi na sva četiri točka.

 

 


Posebno izdanje ponudiće i specijalnu Sherwood zelenu boju, koja se mogla naći na originalnom E-Typeu, te od 60-ih godina nije u paleti Jaguarovih modela. Eksterijer je upotpunjen sjajnim crnim i hromiranim akcentima, a tu su i veliki 20-inčni aluminijumski naplatci. I unutrašnjost je inspirisana originalnim modelom, pa će se tako naći kombinacija Caraway i Ebony Windsor kože u dva tona. Pogled na prošlost E-Typea nastavlja se aluminijumskim oblogama na centralnoj konzoli, dizajn koji podsjeća na kućište retrovizora originalnog modela.

 

Pored specijalnog izdanja F-Typea, Jaguar Classic je još u avgustu najavio da radi na obnavljanju šest odgovarajućih parova E-Typea, koji će takođe biti dio rođendanske proslave. Cijene ovih originalnih modela još nisu poznate, ali se može očekivati da će cifra iznositi znatno preko 600,000 funti.

Datum objave: 12/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook