Naslovna > Automobili > Bugatti > Chiron > Kabriolet postigao brzinu od 420 km/h

Bugatti Mistral Roadster

Kabriolet postigao brzinu od 420 km/h

Sa aktivnim režimom maksimalne brzine, zadnje krilo se automatski prilagođava minimalnoj količini nagiba kako bi se smanjio otpor i učinio Chiron s otvorenim krovom što je moguće aerodinamičnijim...


Bugatti je bio tih o ultra-ekskluzivnom Mistralu otkako je predstavio spektakularni roadster u avgustu na The Quail-u tokom Monterey Car Week-a. Srećom, kabriolet baziran na Chironu ponovo dolazi na naslovnice. Slično kao i druga quad-turbo 8,0-litarski „snagatori“ prije njega, hiperautomobil s neograničenim prostorom za glavu ima namjenski režim za „najveće brzine“. Dok je Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse dostigao brzinu od 408,84 km/h 2013. godine, Bugatti je uvjeren da će Mistral lako nadmašiti to. Emilio Scervo, direktor tehnologije Bugatti Rimac, kaže da je novi roadster konstruisan da postigne impresivnu brzinu od najmanje 420 km/h.

 

 

 


Mistral uzima dizajnerske elemente ne samo od Chirona na kojem je zasnovan, već i od drugih specijalnih derivata kao što su Centodieci, Divo i jednokratni La Voiture Noire. Posljednji W16 drumski automobil koji će Bugatti ikada napraviti, Mistral je ograničen na samo 99 jedinica. Za sve njih se već govorilo uprkos zapanjujućoj cijeni od 5 miliona evra neto. Isporuke kupcima bi trebalo da počnu 2024. godine kada će francuski proizvođač automobila takođe početi isporučivati vozila samo na stazi Bolide njihovim zakonitim vlasnicima.

Datum objave: 11/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook