Naslovna > Automobili > BMW > Z4 > Kabriolet sa osvježenim eksterijerom i više standardne opreme

BMW Z4

Kabriolet sa osvježenim eksterijerom i više standardne opreme

Uprkos izvještajima da bi BMW mogao prestati proizvoditi Z4 nakon 2025. godine zbog njegove relativno niske prodaje, bavarski brend kaže da je zadovoljan sa 55.000 primjeraka roadstera koje je isporučio od lansiranja na tržište 2020. godine...

Donoseći osvježeni eksterijer, nove mogućnosti personalizovanja i više standardne opreme, Z4 LCI stiže na internet prije nego što bude u prodaji u novembru ove godine. LCI je skraćenica za Life Cycle Impulse, što je način na koji BMW naziva svoje redizajne. Za Z4, vizuelni aspekt osvježavanja u sredini ciklusa dobija oblik poboljšanog M Sport paketa, koji je sada standard za Z4 sDrive30i opremu. Komplet dolazi s novim trodjelnim usisnicima vazduha na prednjem braniku kao što se vidi na drugim novijim BMW M modelima.

 

 

 


Slični detalji se mogu vidjeti i na zadnjoj strani, dok su sa strane prisutni novi i konturisaniji bočni pragovi. Bočni usisnici vazduha takođe imaju novi dizajn, dok set opcionih 19-inčnih M točkova dizajniranih isključivo za roadster upotpunjuje vizuelne promjene. Nove boje eksterijera su takođe predstavljene, a to su Thundernight metalik, Portimao Blue metalik i Skyscraper Grey metalik po prvi put. Za modelsku godinu 2023. predstavljena su i M Shadowline svjetla, koja dolaze kao opcija za opciona adaptivna LED prednja svjetla. Unutar kabine, novi standardni M Sport paket za Z4 sDrive30i dolazi sa sportskim sjedištima, M kožnim volanom, M pedalama i osloncem za noge, te kontrolnom tablom presvučenom SensaTec kožom.

 


Asortiman motora ostaje nepromijenjen i uključuje osnovni sDrive30i s 2,0-litarskim turbo agregatom sa četiri cilindra i 255 konjskih snaga te 400 Nm obrtnog momenta, koji se šalju isključivo na zadnje točkove. Najsnažnija verzija i dalje je Z4 M40i sa 382 KS i 500 Nm koji dolazi iz 3,0-litarskog šestocilindarskog motora.
Redizajnirani Z4 kreće u prodaju u novembru ove godine godine sa početnom cijenom od oko 50.000 evra za osnovni model...

Datum objave: 28/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook