Naslovna > Automobili > Opel > Adam > Kabriolet verzija Opel Adama

Stiže nam u Frankfurt

Kabriolet verzija Opel Adama

Glavna razlika svakako će biti pomični platneni krov prekopiran s konkurenata poput Citroëna DS3 Cabrio i Fiata 500C..

Opel Adam uskoro slavi svoj prvi rođendan. Ovaj gradski mališan uskoro će se ukazati i u kabriolet izvedbi i to već u septembru  mjesecu ukoliko su informacije koje do nas dopiru tačne. Adam kabriolet trebao bi biti svojevrsna konkurencija Citroënu DS3 Cabrio i Fiatu 500C s kojima će dijeliti i vrlo sličnu konstrukciju krova.

 

Ovog proljeća Opel je jednim udarcem ubio dvoje muhe. Ova posljednja izvedenica u proizvodnom bi se obliku trebala ukazati za nešto više od mjesec dana i to u Frankfurtu na tamošnjem salonu automobila.

 

Novi Adam kabriolet neće se previše razlikovati od klasične verzije lansirane lani. Glavna razlika svakako će biti pomični platneni krov prekopiran s konkurenata poput Citroëna DS3 Cabrio i Fiata 500C. Sve ostalo trebalo bi ostati više manje isto, uz naravno cijenu koja će ići za nekoliko hiljada eura više.

 

Iako Adam kabriolet neće biti suviše izmijenjen od strane branda iz Rüsselsheima Nijemci će kupcima uz njega ponuditi veliki broj opcija i dodataka pa bi se lako moglo dogoditi da se na cesti ne nađu dva ista automobila.

Datum objave: 28/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook