Naslovna > Automobili > Bentley > Bacalar > Kako se proizvodnja bliži kraju dobija više boja

Bentley Bacalar

Kako se proizvodnja bliži kraju dobija više boja

Bez obzira na zahtjevnost ličnog stila kupca, bilo da se radi o personalizaciji Bacalara hrabrom žutom bojom eksterijera, ili suptilnijom „mahovina“ zelenom koja odražava Bentleyjevo nasljeđe, ili zajedničkom stvaranju jedinstvenog mješavina tkanina, Bacalar je budućim vlasnicima pružio sve ove mogućnosti...

Izuzetan izraz luksuza s dva sjedišta, bez krova, Bentley Bacalar, predstavljen je prije više od dvije godine kao proizvod Mullinera, najstarijeg proizvođača karoserija na svijetu. Mulliner je trenutno blizu završetka proizvodnje Bacalara, što bi tom odjeljenju trebalo omogućiti da se fokusira na nove projekte, koji će uskoro biti objelodanjeni. Mulliner će sastaviti ukupno 12 automobila, svaki u jedinstvenoj boji koju je dizajnirao i zatražio njegov kupac. Osam automobila je već isporučeno novim vlasnicima, a posljednja četiri primjerka su u završnoj fazi sklapanja u Mullinerovoj radionici. Za završetak svakog automobila potrebno je oko šest mjeseci, od mehaničke proizvodnje do “dugog i nevjerovatno detaljnog procesa izrade svakog Bacalara prema željama njegovog vlasnika”.

 

 

 


Kako bi istaknuo bezbroj opcija po mjeri, Bentley prikazuje Bacalar u nekoliko različitih boja, koje ranije nisu viđene na Grand Tourer kabrioletu. Proizvođač automobila takođe podsjeća da je Bacalar prisustvovao ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine, tokom kojeg je jedan primjerak novom vlasniku predao Adrian Hallmark, predsjednik i izvršni direktor Bentleyja. Ovaj automobil je u Sunset Orange boji sa jedinstvenim naplatcima od 22 inča. „Dizajn Bacalara je vježba mašte, s materijalom, bojom i završnom obradom praktično svake unutrašnje i vanjske površine“ komentarisala je Maria Mulder, šef odjeljenja za boje, materijale i završnu obradu u Bentleyju.

 


Motor ispod haube zaslužuje jednaku pažnju, a Bentley ručno pravi 6,0-litarski W12, koji generiše 650 KS i 900 Njutn-metara obrtnog momenta. U poređenju sa prvim Bentleyjem W12 iz 2003. godine, najnovija verzija, koja je predstavljena u Bentayga SUV-u 2016. godine, ima povećanu snagu do 27 odsto, obrtni momenat za 38 i smanjenu emisiju štetnih gasova za 28 odsto.

Datum objave: 04/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook