Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Kakva budućnost očekuje legendarni model?

Ford Mustang

Kakva budućnost očekuje legendarni model?

Poznato je da na tržištu Sjedinjenih Američkih Država najbolje prolaze veliki modeli, pick-up i kamioneti, dok popularnost ostalih kategorija i modela nije na visokom nivou...

Kao jedan od najvećih domaćih proizvođača automobila Ford detaljno prati tržište SAD-a, i njegove trendove. Tako su Amerikanci prilagodili svoju ponudu domaćim vozačima u kojoj se osim Mustanga i GT-a ne nalazi nijedan mali automobil. Konkretno Ford Mustang, koji je obilježio generacije i koji je postao legenda američkih puteva i cesta, takođe proživljava teška vremena. Tako je u prvih 11 mjeseci protekle godine ovaj model privukao svega 47.850 novih kupaca, što je manji rezultat od 14% u odnosu na 2020. godinu. Trenutni model, šeste generacije na tržištu je prisutan od 2015. godine i za današnje standarde već je ušao u godine.

 

 

 

 

 


Dobro obaviješteni mediji preko Velike bare pišu da bi model naredne generacije mogao biti predstavljen početkom naredne 2023. godine, a da bi se na tržištu trebao pojaviti godinu posliije toga. Takođe pojedini izvori iznose i detaljnije podatke, koji govore da bi premijera trebala biti održana u martu naredne godine, na nekom od velikih auto sajmova ili online putem. Mediji prenose i da će paleta pogonskih sklopova ostati identična i sa dolaskom modela buduće generacije. Tako će u ponudi biti 2.3-litarski turbobenzinac sa 335 KS, te 5.0-litarski atmosferski agregat sa 460 konjskih snaga. Ovi agregati biće kombinovani sa šestostepenim manuelnim mjenjačem ili desetostepenim automatikom, koji će snagu prenositi na zadnje točkove.

Datum objave: 04/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook