Naslovna > Automobili > Nissan > Navara > Kamionet za nepristupačne terene

Nissan Navara AT-32

Kamionet za nepristupačne terene

Nissan je predstavio verziju svog pick-upa Navara za terensku vožnju sa snažnijom šasijom i jačim pneumaticima...

Nadogradnje šasije robusne Navare AT-32 u odnosu na standardni model uključuju podignuti Blistein komplet ovjesa, potpunu aluminijumsku zaštitu podvozja i nove mat crne aluminijumske naplatke sa terenskim pneumaticima od 32 inča. Kao takav, ovaj modifikovani pick-up sada ima klirens od 243 mm i prilazni ugao od 35 setepeni.

 

 

Točkovi posjeduju dvostruke ventile koji omogućavaju brže i preciznije podešavanje pritiska, dok su pneumatici dovoljno veliki da se mogu voziti i sa smanjenim pritiskom. Prema riječima proizvođača ovo omogućava bolju vuču u vožnji po pijesku i ledu.

 

Kao i standardna Navara, AT-32 ima nekoliko elektronskih sistema pomoći. Ugrađen je sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici, kontrola spuštanja na nizbrdici i inteligentna kamera sa uglom snimanja od 360 stepeni koja pomaže vozačima prilikom manevrisanja oko prepreka na terenu kao što su korijenje drveća i kamenje.

 

 

 

Kupci dobijaju i nekoliko stilskih izmjena na vozilu. Arctic Trucks je opremio AT-32 sa zaštitom lukova točkova, dekalima na bokovima, štitnicima za blato i novom bočnom stepenicom. Tu su i oznake ove serije na prednjim krilima, naplacima i vratima prtljažnika.

 

Nissan i Arctic Trucks nude i nekoliko opcionalnih dodataka za koje tvrde da će Navaru učiniti kompetentnijom za vožnju izvan ceste. Nadogradnje uključuju elektronsku blokadu prednjeg diferencijala, rezervni točak u punoj veličini i snorkel usisnik na desnom krilu vozila koji omogućava prelazak vode dubine do 800 mm.

 

 

Kao i standardnu Navaru, AT-32 pokreće 2,3-litarski četvorocilindarski turbodizelaš od 190 KS pri 450 Nm obrtnog momenta. Pogonska jedinica je povezana sa identičnim mehaničkim sistemom pogona na sva četiri točka i manuelnim šestostepenim mjenjačem, dok je sedmostepeni automatski mjenjač dostupan opcionalno uz doplatu. Cijena ovog izvanrednog pick-up modela se kreće oko 46.900 eura po jednici.

Datum objave: 24/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook