Naslovna > Teme > Kia Motors dobavljač vozila Ujedinjenim nacijama

Kia

Kia Motors dobavljač vozila Ujedinjenim nacijama

Kia Motors je pobjednica konkursa Ujedinjenih nacija (UN).

Kia će u sljedeće 3 godine ovoj organizaciji za njihovo djelovanje u svijetu obezbijeđivati vozila Kia Rio, Sorento i Forte (model  koji se ne prodaje u Evropi) i servisirati ih. Iz Kie javljaju: “Za Kiju je to da je izabrana kao dobavljač vozila za UN, važno dostignuće. To je dokaz izuzetnog kvaliteta vozila i njihove konkurentnosti na globalnom automobilskom tržištu.”

 

 

“Ugovor s Kia Motors će nam obezbijediti objedinjenu nabavku vozila, koja trebaju organima Ujedinjenih nacija čime ćemo iskoristiti prednosti ekonomije obima, većeg kvaliteta i bolje postprodajne podrške,” o dogovoru kažu u UN-u. “Za UN i njene organe je važno da smo osigurali kvalitetna vozila, koja sa sobom donose paket postprodajne podrške. Radujemo se plodnoj saradnji s Kijom.” Kia već sarađivala s UN-om tako da već drugi put isporučuje vozila Ujedinjenim nacijama, jer im je od 2010. do 2015. godine davala na raspolaganje čak 420 mini autobusa.


Vrijednost ugovora 7 miliona dolara.


Hyundai Motor, sestra kompanija Kije, takođe je dio ovog sporazuma. Vrijednost trogodišnjeg ugovora između kije (uključuje i Hyundai) i UN-a ocijenjena je na oko 7 miliona američkih dolara. Ugovor uključuje mogućnost dvogodišnjeg produženja. Hyundai Mobis, dio grupacije Hyundai Motor Group, biće dobavljač automobilskih dijelova.
 

Datum objave: 04/04/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook