Naslovna > Automobili > Kia > EV6 > Kia odnijela nagradu Red Dot za inovativni kompleks

EV6 Unplugged Ground

Kia odnijela nagradu Red Dot za inovativni kompleks

Istorija Red Dot takmičenja datira u 1955. Ovogodišnje kandidate je ocjenjivao 50-člani međunarodni žiri nezavisnih dizajnera, profesora dizajna i novinara s tog područja...

Kia je osvojila novu nagradu Red Dot za 2022. godinu za kulturni prostor „EV6 Unplugged Ground“ u Seongsu-u, predjelu Seula. Inovativni kompleks, gdje ljudi mogu na zabavne i maštovite načine doživjeti nagrađeni model EV6, osvojio je prestižnu nagradu Red Dot "Najbolje od najboljeg" u kategoriji "Arhitektura i dizajn enterijera". S kompleksom "EV6 Unplugged Ground" Kia prezentuje sebe kao osvježen brend i predstavlja svoje prvo namjensko električno vozilo te pruža prostor za stranke kao nijedan brend. Posjetiocima je na raspolaganju sve od područja iskustva do testnih vožnji i stručnih savjeta o modelima – kompleks ljudima nudi uvid u budućnost mobilnosti u Seongsu-u, jednom od najpopularnijih okruga Seula. 

 

 


Seongsu, koji je prije bio industrijski predio, u posljednjih nekoliko godina razvio se u omiljeno središte kreativnosti i mode, a lokalno stanovništvo ga zove "korejski Brooklyn". Skoro nakon krunisanja kao Evropski auto 2022. godine Kia EV6 je osvojio i dvije nagrade Red Dot: priznanje „Najbolje od najboljeg“ za svoj pionirski i u budućnost usmjeren dizajn te prvu nagradu u kategoriji "Inovativni proizvodi". Red Dot Design Award je jedno od najvećih dizajnerskih takmičenja na svijetu. Nagrade Dizajnerskog centra Sjeverne Rajne-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein-Westfalen) dijele se u 3 discipline: dizajn proizvoda, dizajn brenda i komunikacija te dizajn koncepata.

Datum objave: 30/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook