Naslovna > Tehnika > Kia među njakvalitetnijim proizvođačima automobila

Kia ide naprijed

Kia među njakvalitetnijim proizvođačima automobila

Kia Motors velika pobjednica kvaliteta prema istraživanju J. D. Powera; - - Kia je prva neluksuzna marka koja je osvojila prvo mjesto u istraživanju IQS (u zadnjih 27 godina); - Vlasnici Kia vozila u SAD-u u prvih 90 dana vlasništva imali su najmanje problema sa svojim vozilima. Nakon

Nakon što se Kia Motors već pozicionirala kao vodeća kompanija industrije u područjima dizajna, kvaliteta i tehnologije, danas je postigla novi istorijski uspjeh. Renomirana institucija J.D. Power proglasila je Kiju uvjerljivom pobjednicom istraživanja IQS (Initial Quality Study) 2016, u kojem je iza sebe ostavila 33 automobilske marke u SAD-u. Prvi puta u posljednjih 27 godina na vrhu ljestvice našla se neluksuzna marka automobila masovne proizvodnje. Glavne zasluge ovog vrhunskog rezultata pripadaju modelima Sportage i Soul, koji su zablistali na prvim mjestima u svojim segmentima, dok su Rio, Forte i Sorento bili među prva tri u svojim kategorijama.

 


„Biti broj jedan u kvalitetu u cijeloj automobilskoj industriji rezultat je Kijie dugogodišnje predanosti kvalitetu izrade i neprestanim poboljšanjima. Naša predanost odrazila se na mišljenja naših kupaca, koja su najveća potvrda našeg kvaliteta.“ rekao je Michael Sprague, glavni operativni direktor i izvršni potpredsjednik Kia Motors America. „Kao najviše rangirana marka u automobilskoj industriji, nema sumnje da je Kia proizvođač automobila svjetske klase.“
Istina je kako je u zadnje četiri godine u SAD-u prodaja Kia vozila u konstantnom rastu, te je danas već prestigla brojku od 600.000 vozila godišnje. U istom periodu naglo se poboljšao i položaj Kije u istraživanjima IQS institucije J.D.Power. Nakon što se 2013. Kia po prvi puta uvrstila među prvih 10 marki, 2015. je godine osvojila odlično drugo mjesto. .
Istraživanje kvaliteta J.D. Power provodi se već 30 godina zaredom, a analiziraju se odgovori vlasnika automobila u 26 segmenata. Početni kvalitet vozila određen je kroz par kriterija, a vlasnici vozila ocjenjuju iskustvo vožnje, kvalitet motora i mjenjača. Takođe se analizira i široki spektar problema vezanih uz kvalitet u prvih 90 dana vlasništva vozila.
***

Datum objave: 24/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook