Naslovna > Automobili > GWM > Hover > Kinezi u pohodu na Europu

Great Wall Motor

Kinezi u pohodu na Europu

Kineski proizvođač Great Wall Motor, 21 februara će pokrenuti proizvodnji svojih automobila u Bugarskoj, te tako postati prvi kineski brand koji će svoja vozila proizvoditi u Europi

Koliko puta smo čuli da „veliki“ brandovi za najvažnije tržište izdvajaju kinesko i nazivaju ga „najbrže rastrućim“, te fokusiraju svoju prodaju na tu zemlju ? Sada se stvari počinju vraćati. Kineska kompanija Great Wall Motor će uz bugarski Litex Motors početi proizvodnju kineskih automobila u Europi. 21. februara u pogon će biti puštena fabrika nedaleko od bugarskog grada Lovech, koja će imati godišnji kapacitet od 50 000 i 2 000 uposlenih radnika.

 

Kompanija je već započela marketinšku kampanju u Bugarskoj za svoja tri modela koja će imati europsko porijeklo. Riječ je o Hover H5 – SUV vozilu; Steed 5 – pickupu i gradskom automobilu Voleex C10. Veći dio dijelova od kojih će biti izrađeni ovi modeli imat će kinesko porijeklo, dok Litex Motors planira neke dijelove izraditi u Bugarskoj.  Ulazak Kineza u europksu proizvodnji, mnogi smatraju da će naškoditi Daciji koja se proizvodi u susjednoj Ruminiji. Međutim, predsjednik Renault-Nissan grupacije u Bugarskoj Bernard Neuviale ne vidi pretnju Daciji, dolaskom Great Wall Motorsa u tu zemlju. „Oni prvo trebaju dokazati mnogo stvari. Prije svega da mogu proizvoditi kvalitetna vozila ovdje koja će biti prihvaćena. Sa druge strana cijena im nije prihvatljiva i nije konkurentna nekim našim modelima. Nisu nam konkurencija“ – rekao je Neuviale. Gradski automobil Voleex C10 koštat će oko 8 200 eura, dok je recimo novi Twingo za nijansu skuplji. 

Datum objave: 30/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook