Naslovna > Auto moto sport > Kiša i mrak odložili kvalifikacije

F1 Australija

Kiša i mrak odložili kvalifikacije

U veoma teškim uslovima za vožnju najbolje vrijeme od 1.43.380 minuta je ostvario Nico Rosberg...

Nakon za gledaoce veoma zanimljivog i uzbudljivog prvog kruga kvalifikacija za prvu ovogodišnju F1 trku, koja se vozi sutra na stazi Albert Park, u Melbourneu, drugi je otkazan zbog jake kiše. Jaka kiša je padala i neposredno prije početka prvog kvalifikacionog kruga kada je natopila stazu i zadale velike muke svim vozačima. 
U samo 20. minuta koliko je trajao prvi kvalifikacioni krug napravljena je milionska šteta na mnogim F1 bolidima. Reviju izletanja i lomljenja skupocjenih spojlera započeo je Giedo van der Garde uništivši prednje krilo njegovog Caterhamovog bolida. Nakon njega sa staze je izletio i Lewis Hamilton, ali bez posljedica po bolid. Britančeve ambicije i potreba za brzinom očigledno su iznad mogućnosti Mercedesovog bolida, kojeg je, podsjećamo, juče na drugom nezvaničnom treningu “parkirao” u zaštitni zid.

 

Nakon Giedo van der Gardea, prednje krilo uništio je i Felipe Massa, koji se za razliku od holanskog F1 novajlije nije mogao da “vaditi” na neiskustvo. Da je Formula 1 drugačija od svega sa čim su se do sada susretali potvrdile su i ostale novajlije Van der Garde, Bottas, Pic, Chilton i Bianchi, kojima se u izlijetanju sa staze pridružio i iskusni Pastor Maldonado. Bez plasmana u drugi krug ostalo je šest vozača: Pic, Van der Garde, Chilton, Bianchi, Gutierrez i Maldonado. Zbog kiše i mraka, drugi krug kvalifikacija je odložen za nedelju i jedan sat iza ponoći po našem vremenu. Podsjećamo da prva ovogodišnja F1 trka u Australiji startuje sutra u sedam sati ujutro.

Datum objave: 16/03/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook