Naslovna > Vijesti > Klasičan dizajn sa pogledom u budućnost

Ace Coupe EV

Klasičan dizajn sa pogledom u budućnost

Alpha Motor Corporation predstavila je Ace Coupe EV, koji dizajnom podsjeća na neka davna automobilska vremena, ali pritom se u pogledu ekologije okreće ka budućnosti…

Ekspanzija električnih automobila uticala je i na dizajnere, koji ovim vozilima po nepisanom pravilu podaruju futuristički izgled. Ipak, među njima se ponekad izdvoji i vozilo sa retro dizajnom, poput Ace Coupe EV, automobil čiji je izgled spoljašnjosti inspirisan modelima iz sedamdesetih godina prošlog vijeka. Ovaj električni coupe dugačak je 4,2 metra. Iako automobil ima i zadnju klupu, praktično je dvosjed jer zadnja sedišta nisu previše funkcionalna. Sa spoljašnje strane prednji kraj je ćoškastog oblika, baš kao i rep koji je lijepo izbalansiran zaobljenim krovnim linijama automobile.

 

 


Tamo gdje automobil kreće daleko radikalnije jeste unutrašnjost i pogon ovog automobila. Dizajn unutrašnjosti je minimalistički i takođe u retro stilu, od koga odudara jedino centralno postavljeni, veliki digitalni ekran osetljiv na dodir. Da je ovo potpun paket Ace Coupe potvrđuje i sa dometom od 400 km i odličnim ubrzanjem od 0-100 km/h za 6 sekundi.  Više tehničkih detalja o ovom automobilu očekujemo uskoro, kao i planove kalifornijske kompanije o njegovoj proizvodnji. Za sada je moguće kako kažu u Alpha Motor Corporationu izvršiti narudžbu Ace Coupe električnog automobila i to po cijeni koja se kreće u rasponu od 32,000 do 39,000 dolara.

Datum objave: 09/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook