Naslovna > Teme > Ko bolje vozi - Ibišević, Begović ili Zukanović?

Hyundai

Ko bolje vozi - Ibišević, Begović ili Zukanović?

• Tri “Zmaja” testirala su vozačke vještine u novom Hyundaiju i30 • Na improvizovanoj stazi najbolje vrijeme je postigao Vedad Ibišević • Za svu trojicu bilo je to lijepo iskustvo i dobra zabava

Nogometni reprezentativci BiH, Vedad Ibišević, Asmir Begović i Ervin Zukanović u pauzi između dva treninga u sklopu priprema pred kvalifikacioni susret s Grčkom, imali su priliku da na improvizovanoj stazi testiraju Novi i30, čija zvanična prodaja u Bosni i Hercegovini uskoro počinje. Testna vožnja između čunjeva bila je iznenađenje za svu trojicu i nakon što im je prezentiran zadatak, pokaznom vožnjom na stazi, došao je red da i naša tri “Zmaja” pokažu svoje vozačke sposobnosti. Svaki od njih imao je dva probna kruga nakon čega im se mjerilo vrijeme. Prvi za upravjač novog Hyundaija i30 sjeo je Vedad Ibišević, koji je stazu prošao u vremenu 00:30:27, što se na kraju potvrdilo kao najbolji rezultat.
Ervin Zukanović je kao drugi izašao na stazu i ostvario vrijeme od 00:31:52, što mu je bilo dovoljno da osvoji drugo mjesto dok je Asmir Begović s vremonom 00:32:42 bio treći.

 

Vedad Ibišević:
“Auto sam već znao, već sam imao priliku da ga vozim. Međutim, prvi puta sam imao priliku da vozim na ovakvoj jednoj stazi na kojoj se mora dobro upravljati autom. Svaki probni krug sam bio bolji i u onom, u kojem se mjerilo vrijeme,uspio sam da pobijedim bez obzira što oni kažu da sam se pogrešno okrenuo. Bilo je zabavno i interesantno iskustvo.”

Ervin Zukanović:
“Dao sam Vedi prvo mjesto iako je malo prekršio pravila. No, i pored toga ja mu čestitam na pobijedi. Za mene je ovo bilo lijepo iskustvo, voziti i malo se okušati da vidimo kakvi smo u ovim testovima. Lijepo je bilo, dobro iskustvo i nadam se da ćemo i u buduće testirati auta.”

 

 

Asmir Begović:
“Nisam zadovoljan trećim mjestom. Ne znam koliko su drugi korektno prošli stazu, ali nema veze.Bilo je lijepo, ovo je jedno novo iskustvo. Auta su odlična. Drago mi je što sam danas bio dio ovoga.”

Na kraju su učesnicima uručene simbolične nagrade, koje su prije svega uspomena na ovo lijepo druženje,koje je eto imalo i takmičarski karakter.



 

Datum objave: 08/06/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook