Naslovna > Auto moto sport > Ko je kriv za eksplozije guma?

Pirelli se oglasio

Ko je kriv za eksplozije guma?

Nakon nedjeljnog haosa koji se dogodio na trci Formule 1 koja je vožena za Veliku nagradu Velike Britanije, iz kompaije „Pirelli“ tvrde kako su njihovi pneumatici potpuno bezbjedni, te da su timovi Formule 1 odgovorni za eksploziju guma na stazi...

Kompanija za proizodnju guma “Pirelli” tvrdi kako su njihovi pneumatici bezbjedni, te da su timovi Formule 1 odgovorni za eksploziju guma na stazi tokom Velike nagrade Velike Britanije koja se vozila u nedjelju, na stazi u Silverstone-u.

 

Kako su naveli iz “Pirellija”, nakon prilično “iscrpne analize”, došli su do zaključka da su timovi i vozači Formule 1 odgovorni za neuspjeh na Silverstone-u, te su uz sve to naveli da su njihove gume sigurne ukoliko se pravilno koriste.

 

Proizvođači guma naveli su čak četiri činjenice koje stoje iz neupsjeha, a da je među vodećim činjenicama ta da su gume koje su namjenjene destnoj strani bile montirane na lijevu stranu bolide.  Ipak, oni su na sebe preuzeli djelimičnu odgovornost, ali su opet naglasili da je njihov proizvod u potpunosti bezbjedan, te da odgovaraju svim bezbjednosnim standardima Međunarodne automobilske federacije.

 

Iako su dodali da će za Veliku nagradu Njemačke koja će da se vozi ove nedjelje koristiti mnogo jače gume, većina vozača Formule 1 izjavili su kako ozbiljno strahuju za svoju bezbjednost, te da će ozbiljno razmisliti o bojkotu nadolazeće trke, koja se vozi 7. jula. 

Datum objave: 03/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook