Naslovna > Tehnika > Kočnice sa kojima ste bezbrižniji za upravljačem

NK kočioni dijelovi

Kočnice sa kojima ste bezbrižniji za upravljačem

Kao proizvođač kvalitetnih kočionih komponenti dansko-njemački NK je jedinstven, jer na svoje proizvode daje petogodišnju garanciju, a tu je i garancija od 35.000 kilometara na kočione pločice...

 

Mehanički i hidraulički kočioni dijelovi, u koje između ostalog spadaju diskovi, pločice, doboši,  obloge i kabeli, odnosno kliješta, crijeva i cilindri predstavljaju neizostavne elemente kočionog sistema svakog automobila. Jedan od renomiranih proizvođača ovih dijelova je i skandinavski NK autoparts koji je u sastavu dansko-njemačke SBS grupacije i čiju distribuciju na tržištu Bosne i Hercegovine obavlja preduzeće ARV Centar d.o.o. iz Banje Luke.

 

NK danas između ostalog proizvodi veoma kvalitetne kočione komponente i dijelove za sva vozila proizvedena od 1980. godine do danas. Poznati su kao jedan od prvih proizvođača kočionih komponenti, koji su uz svoje NK-PRO proizvode ponudili petogodišnju garanciju. Kvalitet i dugotrajnost njihovih dijelova potvrđeni su i sa jedinstvenom garancijom od 35.000 pređenih kilometara na NK Pločice - objasnio nam je Željko Radović, direktor preduzeća ARV Centar d.o.o. On dodaje da NK za svake svoje kočione pločice, koje ne ispuni garantovano obećanje od 35.000 pređenih kilometara, nudi besplatnu zamjenu istih, što je jedinstven slučaj na bh. tržištu.

 

 

Kako bi zaštitio svoje klijente od eventualnih kopija NK je uveo i novi logotip, koji se nalazi na ambalaži njegovih proizvoda. Još jedna od veoma bitnih karakteristika NK kočionih pločica je da one tokom esploatacije ne proizvode neugodne zvukove ili kako to naš narod kaže ne škripe, što je danas slučaj sa mnogim kočionim pločicama sumnjivog kvaliteta. Treba dodati i da su NK kočioni sistemi testirani i odobreni u skladu sa važećim sigurnosnim normama i evropskim standardom ECE R90 – kazao je Radović. U preduzeću ARV Centar d.o.o. iz Banje Luke ističu da su njihova dosadašnja iskustva sa NK kočionim dijelovima više nego pozitivna i da se iz dana u dan povećava broj zadovoljnih korisnika kočionih komponenti ovog renomiranog proizvođača. Naš moto od osnivanja 1997. godine do danas je bio i ostao da „želimo biti najbolji“ u svemu što radimo i što nudimo našim klijentima. Sa takvom poslovnom politikom ulazili smo u partnerstva samo sa najboljima pa danas s ponosom možemo reći kako se među proizvođačima čije proizvode prodajemo na bh. tržištu nalaze velika imena poput: NK, Lucas/TRW-a, Airtexa, Feroda, Kayabe, Faceta, TruckTeca, Szakal-Metal KFT, ali i mnogih ostalih. Kvalitet naše usluge već je prepoznalo više od 700 stalnih kupaca iz cijele BiH, koji našu robu dobijaju u najkraćem mogućem roku posredstvom brze pošte. Danas u ponudi imamo više od 19.000 artikala, za koje možemo da kažemo da su vrhunskog kvaliteta kao i NK dijelovi – zaključio je Željko Radović, direktor preduzeća ARV Centar d.o.o.

 

 

 

Datum objave: 15/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook