Naslovna > Automobili > Škoda > Kodiaq > Kodiaq RS predstavljen u Parizu

Škoda

Kodiaq RS predstavljen u Parizu

Češki proizvođač je na Sajmu automobila u Parizu predstavio svoj novi, prostrani SUV model u kome ima mjesta za čak sedam odraslih osoba. Sa kakvim performansama stiže nova Škoda Kodiaq RS čitajte u nastavku teksta...

Poklopac motora nove Škode krije dvolitarski TDI biturbo agregat koji razvija 237 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta. Ovo je najsnažniji dizel agregat kojeg je ovaj proizvođač primjenio na neko od svojih vozila, ikada. Agregat je povezan sa sedmostepenim DSG automatskim mjenjačem i naravno, snaga se preko njega šalje svim točkovima. 

Predstavnici Škode tvrde da Kodiaq RS od 0 do 100 km/h ubrzava za ravno sedam sekundi, te da postiže maksimalnu brzinu od 220 km/h. U poređenju sa modelom Volkswagen Tiguan Allspace, koji je opremljen istom pogonskom jedinicom, Kodiaq RS do 100 km/h ubrzava za tri desetinke sporije, odnosno, postiže za 8 km/h manju maksimalnu brzinu. Model je opremljen i Dynamic Sound Boost sistem koji unapređuje zvuk dizelaša, a na Nirburgringu je postavio rekord za najbrži SUV sa sedam sjedišta, prešavši stazu za 9 minuta i 29,84 sekundi. Šef dizajna kompanije, Oliver Stefani,  naveo je da je da Kodiaq RS dobila nove specijalne RS branike, crne detalje, VRS oznake, Xtreme felne veličine 20 cola i novi izduvni sistem. Kada je enterijer u pitanju, u kabini do izražaja dolaze sjedišta od alkantare, instrument tabla izrađena od ugljenikovih vlakana, kontrastni šavovi i novi interfejs na digitalnoj instrument tabli.  Tu su i novi volan sa ravnim dnom, ambijantalno osvetljenje, aluminijumske papučice itd. Prodaja novog Škodinog modela očekuje se prije kraja tekuće godine.

 

Datum objave: 12/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook