Naslovna > Automobili > Seat > Exeo > Koktel s ukusom praktičnosti
FOTO GALERIJA (6)

Novitet - Seat Exeo ST

Koktel s ukusom praktičnosti

Karavanska izvedba novog Exea u odnosu na limuzinu nudi veći prtljažnik i bolju funkcionalnost, a sve to na dobro isprobanoj osnovi Audija A4...

Nakon modela Ibiza i Exeo, Seat je lansirao još jedan novi model, a riječ je o karavanskoj ST verziji modela Exeo. U poređenju sa limuzinom, ST verzija se odlikuje za 18 litara manjim prtljažnikom, mjereno do pokrivke, ali u slučaju da se tovari do krova, u stanju je progutati znatno bolje 562 litre. Kome treba još više, preklapanjem sjedišta maksimalna zapremina raste na 1.354 litre, što je ostvarenje u prosjeku klase. Svakako treba istaći da je i ST verzija, kao i limuzinski model, zasnovana na platformi prethodnog Audija A4, što bi svakako trebalo privući ljubitelje vozila sa četiri prstena na nosu, koji istovremeno nisu u stanju da izdvoje znatno veću sumu za neki od sličnih modela iz Ingolstadta.

 

 

 

 

 

Kada stigne na naše tržište Seat Exeo ST dolaziće u kombinaciji sa pet motora, tri benzinska i dva TDI turbodizelaša. Benzinska paleta startuje sa 1.6-litarskom jedinicom sa 102 KS, sredinu ponude čini 1.8-litarski četvorocilindraš sa 150 KS, dok će top model predstavljati 2.0 TSI verzija od okruglo 200 KS. Ljubiteljima dizelaša na raspolaganju stoje 2.0-litarski TDI motori od u zavisnosti od verzije 1143 i 170 KS, koji će standardno dolaziti sa šestostepenom manuelnom transmisijom, kojoj bi se do septembra trebao pridružiti i automatski Multitronic. Treba istaći da će Seat Exeo ST stizati sa prilično bogatom standardnom opremom, u koju su uključeni ABS kočioni sistem, ESP program stabilnosti, dvozonski automatski klimatizacioni sistem, putni kompjuter, set od sedam vazdušnih jastuka, dok je popis opcionih detalja i više nego impresivan. Cijene Seata Exeo ST za naše tržište još uvijek nisu formirane, dok u inostranstvu početni model startuje od 23.290 evra. 

Datum objave: 06/09/2009
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook