Naslovna > Automobili > Audi > S8 > Kombinacija performansi i luksuza

Audi S8 by ABT

Kombinacija performansi i luksuza

Pošto modela RS8 još uvijek nema na vidiku, vrhunac ponude Audijevih performatnih limuzina je S8 koji uspješno kombinuje luksuz i snagu, ali sada se tunerska kuća ABT pobrinula za poboljšanje druge stavke...

Četvorolitarski V8 twin-turbo isporučuje 571 KS i 800 Nm obrtnog momenta, ali stručnjaci iz njemačke tunerske kuće ABT su se potrudili da povećaju navedene cifre. Rezultat njihovog „tretmana“ je super limuzina sa 700 KS i čak 880 Nm obrtnog momenta, koji omogućavaju ubrzanje od nule do 100 km/h za samo 3,4 sekunde. Na stazi razvija maksimalnu brzinu od 270 km/h pod uslovom da je opremljen opcionalnim keramičkim kočionim sistemom. Ove cifre su zaista impresivne ako se uzmu u obzir proporcije vozila: dužina od 5.179 mm i težina od 2.230 kg.

 

 

 

ABT je pored nadogradne pogonskog sistema dodao još i set specijalnih 21-inčnih naplataka od lakih legura i spojler na poklopcu prtljažnika izrađen od karbonskih vlakana. Ove suptilne vizuelne izmjene daju do znanja da se ne radi o standardnom Audiju S8. Fotografije kabine nisu priložene, ali je ABT bez sumnje dodao ukrasne detalje u obliku logoa kompanije.

Datum objave: 12/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook