Naslovna > Vijesti > Kompaktna limuzina

Peugeot 308 R Hybrid

Kompaktna limuzina

Peugeot 308 svojim je kvalitetama jedinstvenim u segmentu C, od izlaska na tržište osvojio više od 280 000 ljubitelja automobila širom svijeta. Nastavljajući sa strategijom međunarodnog razvoja, Marka prigodom salona u Šangaju lansira novi 308 S koji se proizvodi i prodaje u Kini ...

Bez obzira na karoserijske izvedbe i motore, hvaljene karakteristike modela PEUGEOT308 uvijek su na visokom nivou zahvaljujući polivalentnosti njegove platforme EMP2. Na tom je  temelju PEUGEOT Sport razvio novi pogonski sklop: benzinski plug-in hibrid. Snaga od 500 KS i pogon na četiri kotača pomiču granice sportskog duha u segmentu i nude iznimne performanse. PEUGEOT 308 R HYbrid ovom prigodom otkriva jedinstvenu unutrašnjosti, s četirima zasebnim sjedalima, kao i dvobojni stil oštrih linija u crnoj i plavoj boji.

 

PEUGEOT 308 R HYbrid pokazuje idealne proporcije u potrazi za čistokrvnim performansama: iznimna kompaktnost, točkovi smješteni u ćoškovima vozila, savršena ravnoteža. Za postizanje tog cilja koristi se prednostima limuzine 308 na kojoj se zasniva te njezine platforme EMP2. Savršeno prepoznatljiva elegancija i sportski duh modela 308 preuzimaju stilska obilježja razvijena na konceptnom automobilu Quartz za postizanje radikalnog izričaja. Priljubljen uz podlogu zahvaljujući gumama dimenzija 235/35 R19 i tragu točkova proširenom za 80 mm, PEUGEOT 308 R HYbrid proždire cestu svojim impresivnim prednjim krajem koji krase pokrov motora s istaknutim otvorima za zrak i čvrsti odbojnik s oštrim rubovima i glatkim plohama. 

 

Pozadi PEUGEOT 308 R HYbrid svoju radikalnost izražava izuzetnom ekonomičnošću. Položaj prednjeg kraja izražava vozne osobine automobila, dok tanki spojler na vrhu vrata prtljažnika odražava aerodinamičnost. Na kraju, odbojnik uključuje dva otvora za vazduh koji učestvuju u upravljanju temperaturom baterije odvođenjem toplog zraka. Na ukrasnim okvirima i na ukrasnim letvicama donjeg dijela karoserije detalji bijele boje keramičkog izgleda naglašavaju dinamičnost automobila.

Datum objave: 16/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook