Naslovna > Automobili > Mitsubishi > ASX > Kompaktni crossover stiže sa pet verzija pogonskog sklopa

Mitsubishi ASX

Kompaktni crossover stiže sa pet verzija pogonskog sklopa

Verzije višeg nivoa opreme dobijaju pomoć u mrtvim uglovima, aktivno upozorenje o napuštanju trake i upozorenje o brzini. Modeli s najvećim paketom opreme dolaze s prilagodljivim tempomatom i aktivnom asistencijom za praćenje trake...

Mitsubishi ASX premijerno je predstavljen u Evropi kao kompaktni crossover koji nudi SUS agregate, hibride i PHEV varijante. Prodaja počinje u martu 2023 godine.  ASX nosi veoma poznat dizajn karoserije. Prednja svjetla su komplikovanog oblika sa svjetlima u obliku kuke ispod glavnih svjetala. Crossover dolazi u šest boja, a krov se može dobiti u crnoj boji.  U zavisnosti od nivoa opreme, ASX-ova kabina može izgledati veoma različito. Početni model dobija analognu instrument tablu sa ekranom od 4,2 inča između mjerača. Tu je i 7,0-inčni digitalni instrument displej ili 10,25-inčna verzija za model sa najvećim paketom opreme.

 

 

 


Standardni infotainment ekran je veličine 7,0 inča i ima pejzažni raspored. Kao nadogradnja, tu je 9,3-inčni, portretni displej koji podržava bežični Apple CarPlay i Android Auto. Radi sigurnosti, svi modeli ASX-a dobijaju pomoć pri kočenju u nuždi, upozorenje o napuštanju trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova i pomoć pri parkiranju.

Datum objave: 21/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook