Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > T-Klasa > Kompaktni gradski kombi za posao, porodice i avanturiste

Mercedes-Benz T-Klasa

Kompaktni gradski kombi za posao, porodice i avanturiste

Mercedes-Benz Vans isporučuju vozila u malom, srednjem i velikom segmentu kombi i dostavnih vozila, ispunjavajući sve zahtjeve kupca u vidu prostranosti.

Sada, platforma za segment malih kombija vozila će se koristiti za kreiranje novog vozila, prilagođenog potrebama porodica, dok će istovremeno biti pogodno i za ljubitelje aktivnog odmora. Poput V-Klase, koja je uspješno pozicionirana u segmentu kombija srednje veličine, Mercedes-Benz Vans će ponuditi novo vozilo u segmentu malih kombi vozila od prve polovina 2022. godine. Novi model će nositi oznaku T-Klasa.

 


 

"Sa potpuno novom Mercedes-Benz T-Klasom, želimo da ponudimo vozilo koje omogućava porodicama i onima koji upražnjavaju aktivne odmore, da zakorače u svijet Mercedes-Benz vozila. Ovi kupci traže atraktivna i praktična kompaktna vozila – a upravo te zahtjeve ispunjava nova T-Klasa.", kaže Marcus Breitschwerdt, rukovodilac Mercedes-Benz Vans.

 

 

"Sa novim izgledom i dizajnom T-Klase, postižemo spoj funkcionalnosti i primamljivosti", kaže Gorden Wagener, šef dizajn tima Daimler Grupe. "Svojom jedinstvenom filozofijom dizajna Sensual Purity, stvaramo atraktivnog porodičnog pratioca. T-Klasa će inspirisati svojim dizajnom, proporcijama i primjenjenim vrijednostima."

 

 

 

Punopravni član Mercedes-Benz porodice

 

 

Kao potpuno novi projekat, T-Klasa će se na prvi pogled jasno prikazivati svoju pripadnost kao član Mercedes-Benz porodice i kao takvu, odlikovaće je nepogriješivo tipične karakteristike marke sa trokrakom zvijezdom. Posebno u pogledu dizajna, vrednosti, sigurnosti i povezanosti, ovo novo vozilo će nositi Mercedes-Benz DNK u sebi.

 

 

 

 

Nova klasa, novi koncept

 

 

U fokusu novo razvijene Mercedes-Benz T-Klase je tržište privatnih kupaca. T-Klasa će zadovoljiti potrebe porodica i ljudi orjentisanih ka slobodnom vremenu, a po atraktivnom odnosu cijene i kvaliteta. Slovo T označava efikasne koncepte prostora i stoga je savršeno pogodno kao oznaka modela za kompaktne porodične kombije koje krasi trokraka zvijezda.

 

 

Nova Mercedes-Benz T-Klasa nudi dosta prostora i pogodna je za različite namjene, uključujući prevoz putnika kao referenca u okviru dijeljenja usluga – i sve to ne ugrožavajući komfor. Klizna vrata širokog otvaranja, sa lijeve i desne strane vozila, kao primjer, omogućavaju lak i udoban pristup unutrašnjosti. Pored konvencionalnih pogonskih sistema, postojaće i potpuno električna verzija.

 

 

 

 

Mercedes-Benz Vans u segmentu malih kombi vozila

 

 

U segmentu malih kombi vozila, Mercedes-Benz Vans je predstavljen kroz komercijalno postavljeni model Citan od 2012. godine. U avgustu prošle godine, divizija lakih komercijalnih vozila najavila je nasljednika kompaktnog gradskog dostavnog vozila, zajedno sa električnom varijantnom. Na osnovu ove platforme za male kombije, biće stvorena dva vozila: Mercedes-Benz Citan - beskompromisno vozilo prilagođeno potrebama komercijalnih kupaca, Mercedes-Benz T-Klasa - vozilo fokusirano na privatna lica.

 

 

T-Klasa i Citan biće kreirani u saradnji sa Renault-Nissan-Mitsubishi grupacijom.

Datum objave: 28/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook