Naslovna > Vijesti > Kompanija iz Wolfsburga mijenja ime?

Volkswagen

Kompanija iz Wolfsburga mijenja ime?

Na internetu su nedavno osvanule informacije da će Volkswagen u Americi promijeniti naziv u Voltswagen, a da li će ovo zaista dogoditi ili je možda riječ o prvoaprilskoj šali, ostaje da se vidi...

Volkswagen će u Americi promijeniti naziv u Voltswagen, navodi se u saopštenju koje je kratko bilo dostupno na veb lokaciji proizvođača, nakon čega je dokument uklonjen. S obzirom da se navodi da promjena stupa na snagu od aprila, početne reakcije ukazivale su na to da se radi o prvoaprilskoj šali kako bi kompanija dodatno promovisala svoje električne automobile. Međutim, neimenovana osoba koja je upoznata sa planovima kompanije rekla je za Automotive News da se ovdje ne radi o šali, nego da su namjere kompanije ozbiljne, i da će ova promjena biti trajna.

 

 


U Volkswagenu se nisu oglašavali po ovom pitanju, ali postoji sumnja da će zaista doći do trajne promjene imena, jer ime ,,Voltswagen“ nije registrovano unutar američkog zavoda za patente i žigove niti u Svjetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu. Osim toga, rebrendiranje iziskuje velike količine novca, jer svaka referenca mora da se promijeni, bilo da je riječ o mreži ili bilo kom od bezbrojnih dokumenata koje zastupnici koriste za prodaju vozila. Jedna od mogućnosti vezanih za promjenu imena mogla bi da bude privremene prirode, a ne dugotrajna promjena. Slična stvar se dogodila 2003. godine, kada je dom Volkswagena, Wolfsburg, privremeno promijenio ime u Golfsburg povodom lansiranja pete generacije Golfa.

Datum objave: 30/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook