Naslovna > Automobili > Hyundai > Kona > Kona kakvu žele mnogi
FOTO GALERIJA (11)

Počinje prodaja Hyundai Kone u BiH

Kona kakvu žele mnogi

Novi Hyundaijev kompaktni crossover na bh. tržištu startuje sa cijenom od 36.990 KM koliko treba izdvojiti za bazni model sa 1.0 T-Gdi motorom sa 120 KS...

Generalni zastupnik Hyundai vozila za Bosnu i Hercegovinu, Hyundai Auto BH, početkom aprila na olimpijskoj planini Trebević upriličio je zvaničnu nacionalnu prezentaciju svog mini SUV-a Kone, čime je zvanično počela i njena prodaja na bh. tržištu. „Ovo je novi model Hyundai Koorporacije i naš prvi SUV „B“ segmenta. Kona je zaista vozilo sa samouvjerenim stilom i za razliku od drugih modela iz ovog segmenta Konu krase vrhunski sistemi tehnologije koji nisu baš uobičajeni za ovaj segment. Također, Kona je na samom vrhu i po pitanu prtljažnog prostora“, izjavila je Amra Makan, marketing i PR manager Hyundai Auto BH, te dodala kako je Kona vozilo koje je okosnica novog dizajnerskog jezika koorporacije.

 

 

Prednja strana ukrašena je odvojenim svjetlosnim skupinama raspoređenim u tri grupe gdje su dnevna LED svjela na samom rubu poklopca motora, svjetla sa kratkim i dugim snopom su smještena na sredini odbojnika, dok su farovi za maglu spušteni na samo dno, ispod konusne maske hladnjaka, kako bi bili što bliže cesti i što bolje osvijetlili put u uslovima slabe vidljivosti. Bitno je istaći i to da Hyundai Kona raspolaže maksimalnim nivoom personalizacije jer dolazi sa 6 nivoa opremljenosti uz čak četiri opcione boje unutrašnjosti. Za pogon novog modela biće zadužena dva turobenzinska agregata, i to 1.0 litarski sa 110 KS, te 1.6 litarski sa 177 KS uparen sa 6-brzinskim DCT automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. Hyundai Motor korporacija ima u planu već početkom trećeg kvartala ove godine predstaviti i potpuno električnu verziju Kone čime će nastaviti svoj niz u proizvodnji ekoloških vozila. Cijena Hyundai Kone na bh. tržištu u startu će se kretati od 36.990 KM za bazni model pa sve do 61.000 KM u zavisnosti od izbora agregata i opreme koju kupci preferiraju.

Datum objave: 15/04/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook