Naslovna > Automobili > Porsche > Macan > Konačno predstavljen novi Macan
FOTO GALERIJA (5)

Porsche

Konačno predstavljen novi Macan

Uvodni model će i dalje posjedovati četvorocilindrični agregat radne zapremine dva litara sa turbo punjačem, ali više neće biti dostupan stari V6 agregat radne zapremine 3,6 litara koji je zamijenjen novim, modernijim V6 motorima...

Kompanija Porsche zvanično je predstavila restilizovani model Macan, koji sada ima osvježeni spoljašnji dizajn i restilizovanu kabinu sa novom tehnologijom. Najveća razlika, što se spoljašnjosti tiče, je na zadnjem dijelu automobila gdje se nalaze trodimenzionalne LED linije koje se prostiru cijelom širinom automobila, što smo imali prilike da vidimo i na drugim modelima iz game ovog njemačkog proizvođača. Kada govorimo o prednjem dijelu vozila tu su restilizovani farovi sa LED tehnologijom u standardnom paketu opreme, a kao opcija je dostupan i "Dynamic Light System Plus". Ovaj model je od sada dostupan i u novim bojama, kao što su: Miami Blue, Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic i Crayon. Međutim, najveće osvježenje je unutar kabine. Porsche je redizajnirao konzolu, te je tu sada najnoviji infotejnment sistem sa HD ekranom osjetljivim na dodir veličine 11 inča sa prilagodljivim korisničkim interfejsom.

 

 

Centralni otvori za vazduh su sada se nalaze ispod ekrana, dok novi upravljač poseduje takozvano "Sport Response" dugme. Novi infotejnment sistem dolazi sa Connect Plus modulom, što znači da je automobil povezan sa internetom, što mu omogućava funckije kao što je glasovna kontrola i informacije o saobraćaju u realnom vremenu. Osim ovoga tu su i novi sistemi za asistenciju vozaču, među kojima je i "Traffic Jam Assist".  Porsche još uvijek nike otkrio detalje o agregatima, a razlog za to su odlaganja sa WLTP testiranjem. Uvodni model će i dalje posjedovati četvorocilindrični agregat radne zapremine dva litara sa turbo punjačem, ali više neće biti dostupan stari V6 agregat radne zapremine 3,6 litara koji je zamijenjen novim, modernijim V6 motorima. Očekuje se da srce Macan S i GTS modela čini trolitarski V6 agregat sa turbo punjačima, dok će Macan Turbo imati V6 agregat radne zapremine 2,9 litara kakav se nalazi i u modelu Audi RS4. Što se tiče dizel motora one se najverovatnije više neće prodavati. 

Datum objave: 26/07/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook